Frekans farklılıkları

Katılım
24 Ara 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
33
Öncelikle merhaba arkadaslar ve abiler. Benim elimde 2 tane 75kw jeneratorum var ve tüm sistemim jeneratorler üzerinden beklenmektedir. 6 saat 6saat degisimli olarak kullanıyorum. Jeneratorum üzerindeki en fazla yük 25 kw oluyor. Jeneratorum bu sabah yüksek frekans hatasi vererek devreden cikti. Yaklaşık 12 saat dinlendirdikten sonra tekrar çalıştırdım. Panel uzerinde sabit 1510 rpm 50 hz/50.4 hz goruyorken ölçü aletim ile olctugumde 1. fazinda 50.1 hz diger 2. Fazinda 180 hz 3. Fazinda ise 140 hz görüyorum. Fakat diger jeneratorumde 1510 rpm 3 fazinda da sabit 50.1 hz görüyorum. Aklima ilk basta gavarnorunde bir sorun var diye düşündüm oyle olsa 3 fazda da ayni frekansi görmem gerekir. Sonrasinda kart arizasi olabilir diye düşündüm. Sizce sorun nedir yardimci olabilir misiniz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba. Jeneratör çıkışının AC frekans ölçümünde ne tür bir avometreyi kullanıyorsunuz? True RMS tipinde dijital bir avometre değilse muhtemel ölçüm hatası da olabilir. 3 fazlı sarımların jeneratörün normal devrinde her fazda birbirinden farklı frekansları üretebilmesi mantıklı olarak görünmüyor. True RMS tipli bir avometre bulup bu ölçümleri tekrarlayın. 3 kat fazlası ve birbirinden çok farklı frekansların jeneratör elektronik kartı mevcut governörüyle 3 fazlı sarım çıkışlarını ortak olarak denetliyorsa bu bariz frekans farklarının görülmemesi gerekiyordu. Bu ölçümleri direk jeneratör sargı çıkışı uçlarından değil kartla indirekt yoldan ölçüyorsanız eğer kartla ilgili bir iç sıkıntı da olabilir, çünkü ayni ölçü aletiyle diğer jeneratörün sarım çıkışlarında ayni farklı durum hiç görülmemiş. Bu durumda da kullanılan ölçü aletini doğrudan suçlamak mümkün olamaz. Ama elinizde sıradan avometre yerine True RMS olanı mevcutsa bu ölçümleri sıkıntılı frekans ölçümleri görünen jeneratörde onunla tekrarlamanız çok iyi olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst