FP0R-C32 Panasonic CPU

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
MERHABA ARKADAŞLAR.FP0R C32 serisi cpu nun kalıcı dataları,yardımcı röleleri, timerları , sayıcıları,kalıcı timer, kalıcı sayıcıları kaçtan başlıyor kaçta bitiyor bilen varmı.kalıcı tip röle varmı.yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yardımcı röleler kalıcı olmayanlar :R0--R2479 e kadar
Yardımcı röleler kalıcı olanlar :R2480--R2560 a kadar
Timer: TM0 ile TM1007 e kadar
Counter CT1008 den CT1024 e kadar(Default olarak hepsi kalıcı)
Kalıcı olmayan data alanları: DT0-DT32449 ye kadar
Kalıcı olan data alanları: DT32450-DT32765 e kadar
FPWINGR ve FPWINPRO da Counter start adres diye PLC Configuration kısmında bir ayar yeri bulunmaktadır, Buradaki 1008 değerini arttırarak veya alzaltarak Timer ve Counter daki kalıcı adreslerini değiştirebilirsin.

Umarım yardımcı olur
 
merhaba panasonıc destek.
hocam yardımlarınız için çok teşekkürler.timer larda kalıcı tip yokmu.yada timer sayısını 1010 yaptığım zaman iki tanemi kalıcı timer mı kazanmış oluyoruz.orasını tam anlayamadım.
 
Merhaba

Evet aynen sizin dediğiniz gibi Counter start adres değerini arttırdığınızda 1008 itibaren Counter başlangıç adresine kadar olan timerlar kalıcı olur.Ancak FP0Rc32 serisinde bu konu ile ilgili birşey dikkatimi çekti.Yurtdışına sordum cevabını aldığımda sizinle paylaşacağım.
 
merhaba panasonıc destek.
hocam yardımlarınız için teşekkürler.cevabınızı bekliyoruz.FP0R-c32 ile uygulama yapacağım ama ürünü daha sipariş vermedim.daha yazılım aşamasındayım yardımlarınızı bekliyorum.saygılar
 
Merhaba Ayhan76

Yurtdışı kalıcı timer fonksiyonunu FP0R-C32cP nin desteklemediğini, bunun yerine FP0RF32 veya T32 kullanmamız gerektiğini bildirdi.
(Benim dün dikkatimi çeken olay kalıcı timer ayar yeri olmamasına rağmen timer ın kalıcı olarak çalıştığını görmemdi.Bu durumu yurt dışına sorduğum da böyle bir durumun kısa süreli enerji kesilmesinde olabileceğini ancak uzun süreli kesilmelerde olmayacağını bu sebepten diğer serileri kullanmamız gerektiğini belirttiler.)

Ayrıca eğer FP0Rc32 ısrarla kullanılmak istenirse, timer in sayan değeri kalıcı alana sürekli yazılarak, ilk enerji verildiğinde yine bu sayan değeri timer a yükleyerekte kalıcı bir timer elde edebiliriz.
 
merhaba panasonıc destek.
hocam sizden rica etsem timerların sayan değerlerini kalıcı datalara atmayla ilğili bir örnek verebilirmisiniz.çünkü benim kullanacağım sistemde 5 tane kalıcı zamanlayıcıya ihtiyaç var.proğramı yazıp bitirmedende cpu seçmek istemiyorum.saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst