FP-0 'ın Sms ile Kontrolü (Resimli Anlatım)

tankut26

Üye
Katılım
27 Nis 2010
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba, Bu yazıda FP-0 ile Sms ile kontrolünü anlatıcam. Öncelikle bu konuda bana yardımcı olan Özdisan Elektronik teknik ekibine teşekkürler.
Linki verilen dosyada resmi görüldüğü üzere, bu sistem için FP-0 Plc ve Siemens TC35i GSM terminal kullanıldı. PLC'yi programlamak için "Control Configurator MS" programı kullanıldı. Bu programı panasonic'in sayfasından demo olarak indirebilirsiniz. Control Configurator MS demosu size iki adet input (X0,X1) ve iki adet output (Y0,Y1) kullanmanıza izin veriyor.
Linkteki dosyadaki;
4. resimde sms'in atılacağı cep telefonu numarasını başında +90 olacak şekilde yazıyor ve Center phone number kısmına ise GSM terminalinize taktığınız Sim kartın mesaj merkez numarasını yazıyorsunuz. Ben turkcell kullandığım için resimdeki mesaj merkez numarasını yazdım.
5. resimde Sim kartın Pin'ini giriyorsunuz.
6. resimde input ON ve input OFF iken atacağı sms'sin içeriğini yazıyorsunuz.
7. resimde Plc'nin hangi sms içeriğini geldiğinde hangi işlemi yapmasını istediğinizi tanımlıyorsunuz. Burada "motor on" diye bir sms içeriği geldiği zaman Y0'ı ON yapıyor, "motor off" diye bir sms içeriği geldiği zaman Y0'ı OFF yapıyor.
1,2,3 .resimlerde plc'nin yaptığı işlemleri online izlenmesi gösterilmiştir.
Linkin içeriğinde iki adet pdf dosyası var, bu dosyalarda GSM terminali ile FP-0'ın nasıl bağlanacağı gösterilmiştir.
Herkeze iyi çalışmalar. Umarım işinize yarar. Sorularınızı bu forumda cevaplamaya çalışıcam.
 

Ekli dosyalar

  • FP0_plc_gsm_uygulamasi.rar
    993.4 KB · Görüntüleme: 26
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba tankut26

Bu gibi faydalı bir uygulamanın notlarını Panasonic kullanıcıları ile paylaştığın için kendi adıma teşekkür ederim.

Ayrıca şöyle bir gelişmeyide size müjdelemek isterim, yerli bir GSM modem imalatçısı firma ile görüşmelerim sonucunda, yine bu uygulamayı yapacağımız uygun fiyatlı bir ürün yakında piyasaya çıkmak üzere, gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.

İyi günler
 
Kardeşim Daha Dökümanları incelemedim ama Bir sorum olacak Tama Güzel
Sms i Gönderdik çalış dur yaptık Peki Aynı İstasyon Üzrinden Alarm Bilgisini Cep Telefonuna Gönderebiliyormuyuz!
Yani Plc Bize Göndersin Gibi!!!
Mesela "Temik Attı Yetiş ABİ" :D gibisinden!!
 
Gördüğüm kadarıyla İnt Bir değeri örneğin ISI değeri Read Write yapamıyoruz değilmi!!
Sadece Bool İşlemler Yapabiliyoruz!

Peki Yapabileceğimiz Bir model veya yöntem Varmı Acaba??
 
Evet sadece bool işlem yapılır.

analog değerleri gönderen başka üniteler olduğunu duydum ancak marka ve isim olarak hatırlayamıyorum.
 
Sayın panasonic temsilcisi Lütfen Nubitek - SMS Manager - send SMS messages from S7-200 PLC u link i incelermisiniz benim anladığım kadarıyla
int işlemlerde yapabiliyoruz ama çalıştırabilirmiyim bu konuda şüphelerim var Bir fikir verirseniz sevinirim PLC panasonic kullanmayı düşünüyorum ama Bu cihaz tamamen s7200 ile kombine tasarlanmış panasonic ile denersek adresler haberleşme vs sıkıntı yaşarmıyız
Çünki İnt işlem yapabilmem gerek eğer yapabileceğim Bir Cihaz Bulabilirsem Projem Ve Finansmanım hazır hemen Pilot Bir uygulama yapmak istiyorum!! Aklımda Şuda Var Kullandığımız Cep telefonlarıda Bir Tür GSM Termina değilmi??? Ve yine Bu telefonların Haberleşme Portları Yokmu?? Peki Bu Telefonları Kullanabilirmiyiz!! (Biraz Fazlamı Uçtum Ne :D:D) Lütfen Yanıt Bekliyorum!!
 
Merhaba Cabbar27

Linkte Nubitek library dosyasını inceledim.Dökümanlarda İnt değerin gönderip alınabileceği yazılmış.

Modem bizim plcmize uygun ancak bizim MS confing editörü analog değere müsaade etmiyor.

Bu sebepten bizim MS Confing editörü ile istediğinizi yapamazsınız.Bu işlemleri yapabilmek için açık protokolden komutlarını sizin oluşturarak göndermeniz gerekmektedir.Ayrıca modem in haberleşme kod yapısınıda net olarak bilmelisiniz.

Telefonlarda bu işlemleri de yapmak mümkün ancak denemeleri yapabilmek için kullandığınız telefonunda haberleşme pin uçlarını, sorgu protokolünü ve telefonun haberleşme yapısının dış sorgulara açık olup olmadığının bilgisini bulmalısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst