Fotoselli yada radarlı yana kayar kapılar hk.

Katılım
24 Eki 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
sensörlü yana kayar kapının fotoselini iptal edip, yerine röle bağlamak istiyorum. Ayrıca elektrik kablosu çekmeden, fotosele elektrik veren 12 voltu kullanmak istiyorum. Konuyu anlatabildim mi bilmiyorum ama yardımcı olabilir misiniz?
 
Kapı fotoselinden biri geçtiği zaman röleyi mi çektirmek isityorsunuz? Amacınızı söylerseniz daha fazla yardımımız dokunur.
 
Galiba fotoseli iptal edip fotosel beslemesine röle bağlayacak ilave olarakta bir butonla röleyi çektirerek kapının açılmasını sağlayacak.
 
evet tamamen dediğin gibi.. bir butonla röleyi çektirmek istiyorum. yani fotoseli devre dışı bırakmak. Ayrıca birde butona bağladığım elektronik devreninde pil yada yeniden elektrik hattı çekilmeden, direk kapının kendi elektriğini kullanmasını istiyorum.
 
Bana sorarsan röleyle uğraşmana gerek yok. Sonuçta buradaki anahtarlama elemanı fotosel. Senin yapman gereken fotoselin yaptığı anahtarlamayı butonla sağlayacaksın. Fotosel uçlarını kontrol et. Fotosel aktif olduğunda hangi kablodan hangi kabloya sinyal gönderiyorsa sen bu 2 kabloya butonu koy basınca fotosel aktif olmuş gibi kapı açılsın
 
Bu tür devreler tümleşiktir. Bahsettiğiniz sistemin iç bağlantı şemasına sahip olmanız ve ona göre inceleme yapmanız gerekir. Örnek olarak eklediğim bağlantı şemasını inceleyerek izlemeniz gereken yol hakkında fikir edinebilirsiniz. Ancak mevcut sisteminizin şemasını edinip onun üzerinde çalışmanız esastır.
Şemaya göre fotosel uçlarının sökülmesi ve röle eklemeden örnek şemadaki 7 nolu bağlantıdan buton için paralel uçlar alınması alternatif tercih olabilir.
Kendi sisteminizin şemasını edinmeniz ve "bilerek" yapmanız şarttır.
btn.png
 
Otomatik kapıların kontrol kartları çeşitli kontrollere izin vermektedir. Sürekli açık, radarlı kontrol, tek taraflı geçiş vs. Bir buton yardımıyla kapıya açık komutu gönderebilirsiniz, kontrol kartı buna uygundur. Fotoselin amacı kapı kapanırken eşya yada insanı sıkıştırmamaktır.
 
Peki hiç sensör bölümüne dokunmadan, yani sadece sensörün üzerini bir kutuyla kapatarak çevreyi görmesini engellesem kapı sürekli açık kalır mı yoksa kapanır mı? hiç denedinizmi
 
Fotoseli engelleyerek (üzerine bant, kağıt vs yapıştırarak) kapının sürekli açık kalmasını sağlayabilirsiniz. Ama bu şekilde yapılırsa kapı fotoselden sürekli aç komutu alıp motoru zorlayacaktır. Motorun ömrü kısalır.
 
Anladım. Ben şöyle düşünmüştüm aslında. Fotoselin üzeri kapatılırsa kapı, kapanması gereken süre içinde kapanır ve benim tetiklememle açılır diye düşünmüştüm.. Yani yapmak istediğimi yapmak için, mecburen sensör kutusunu açmam gerek. yani fotoselin üzeri kapatıldığında, kapı sürekli açık kalıyorsa , bir anlamı kalmıyor düşündüğümün.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst