Fotosel röle

navajo

Üye
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elimde markasını ilk defa duyduğum kompakt bir fotosel röle var ancak yeni yapılacak binaya takmadan evvel bir tereddütüm var.Fotosel rölenin üzerinde on/off tuşu yok sadece ne zaman çalışacağını belirleyen tornavidayla döndürülebilecek bir ayar yeri var.Sizin de fikrinizi alayım dedim,on/off tuşu gayet gerekli bir tuş gibi geldi bir an düşününce.Düşünsenize gece poziyonuna getirip geceleri sürekli çalışan bir lambamız olacak ama kapatmak mümkün olmayacak ek bir anahtarlama yapmadan.Bu işin standrdı nedir? Kaliteli markalarda fotosel rölelerde on/off tuşu var mıdır,ayrıca lambayı direk röleye bağladıktan sonra ek anahtarlama yapılmalımıdır standartta
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Fotosel rölelerde on/off tuşu olmaz .Elinizdeki cihaz merdiven otomatı olmasın.
 
Kardeş Eğer Elindeki Fotosel Röle ise ON / OFF Anahtarı olsada (Bazılarında vardır) olmasada Zaten Lamba Gece Boyu sürekli yanar. Fotosel rölelerdeki ON / OFF Anahtarı Röleyi kapatmak için değildir. O Anahtarın amacı röle Röle çıkış vermiyor iken çıkışı aktif hale getirmek içindir. (Yani Eğer Röle Sağlam ise sadece ayarlanan ışık seviyesine göre çıkış verir. Ama Anahtar ile sürekli çıkış verdirilebilir.)
 
Merhaba navajo arkadaşım,
Elinde olan sormuş olduğun o rölenin fotoğrafını bizlere sunman mümkün müdür?
Konunun daha da verimli olarak çözümlenebilmesi için benim önerim budur...
Kolay gelsin iyi çalışmalar....
 
Teşekkürler arkadaşlar.Şu an fotoğraf çekme imkanım yok ancak üzerindeki on/off tuşunun röleyi kapatmaya değil de çıkışı daim kılmaya yönelik bir şey olduğunu öğrenmemle bu tuşun aciliyeti kalmıyor benim açımdan çünkü ben gece boyunca devamlı yanan lambayı istenen zamanlarda kapatabilmenin amacındaydım.
 
Yeni nesil Astronomik Zaman Röleleri artık fotosel rölelerin yerini almaya başladı.Sizin isteğinizi karşılayabilecek ürün Programlanabilir Astronomik Zaman Rölesidir.Benim tavsiye edebileceğim ürün VEMER marka AST LINE modelidir.Ekte bu cihazın kullanım kılavuzu mevcut bi rinceleyin isterseniz.
 

Ekli dosyalar

  • Astline_türkçe_kullanma_kılvuzu.zip
    183.7 KB · Görüntüleme: 0
Sn.navajo ,elinizdeki röleyi ıskartaya çıkarmadan amacınızı gerçekleştirmek isterseniz.Çin malı zaman saati kullanabilirsiniz.Piyasadan 10 YTL ye temin edebilirsiniz.Fotosel rölesi devresine bağlayacaksınız.Ana kumandayı fotosel yapacak.Zaman saati istediğiniz saatlerde kontak açarak ışıkların yanmasına izin vermeyecek.
 
dediğiniz özellikte sanırım yarı gece fotoseli röle kullanabilirsiniz.
Fotosel göz devreye girdikten sonra çalışacağı zamanı ayarlıyorsunuz ve o kadar zaman sonra lambalar sönüyor.
cihazı yarı gece fotoseli olarak arayabilirsiniz ve üzerinde de istediğiniz zaman devreye sokmak için manuel anahtarıda vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst