Fotosel röle + Led projektör

murat-e

Üye
Katılım
22 Nis 2009
Mesajlar
57
Puanları
1
Arkadaşlar,Entes FG=4 fotosel röleye 1 adet 30W led projektör bağladım
Biraz çalıştıktan sonra flaşör gibi yanıp sönmeye başladı.
Fotosel röleyi değiştirdim bir müddet çalışmış aynı hata devam ediyor.
Fotosel röle çıkışlı,sistemde kontaktörde var.sorun ne olabilir? Projektör içindeki led sürücü elektronik devreyi etkiliyormu acaba? Çözümsüzse zaman saati bağlıyacağım.:confused:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bence sorun fotosel röle projektörün ışığını görüyor ve kararsız çalışmasına neden oluyor. Fotoseli projektörün ışığını göremeyeceği bir yere koymayı deneyin.

GT-I8190 cihazımdan gönderildi
 
Arkadaşın dediğine katılmakla beraer farklı hususlardan da bunu yapmış olabilir. fotoseli aradan çıkarıp ledin düzgün mü kesik mi yandığını kontrol edin tabi 10 15 dk. açık bırakın uzun dakikalardan sonra yapıyorsa güç kaynağınızda sorun var derim. Isındıkça çıkışı sabit değil ve arttıyor ki bu da ledlerin ısınmasına ve kırpmasına sebep olur.
diğer ihtimal Fotosele bir gölgelik yapın trafik lambalarınınki gibi maksat ışık direk gelmesin veya farklı bir açıda monte edin farklı yer de olabilir.
 
Benzer sorunu ben de yaşadım.

Apartmanın girişine sensörlü armatür taktım. Altta da ışıklı zil butonu vardı. bu da karanlık sensörlü.

Hava hafif kararmaya başlayınca zil butonunun ışıkları yanıyordu. sonra apartmanın önünden araba geçince sensörlü armatür de yanınca zil butonu yanıp sönüyordu..

armatürü yukarı alıp sorunu çözdük. yani sensör aydınlatmayı görmemeli..
 
Fotosel gözü takdığım yer balkon altı, tavan beyaz olduğundan ışık yansıması yapıyor.Kararsız çalışması bu yüzdenmiş.
Gözü ters çevirdim,aşağıya bakıyor.sorun çözüldü.Teşekkürler.
 
fotosel röle heryerde neyazıkkı istenılenı vermıyor yaşadığım bir olayı anlatayım uzun zaman oldu ama arkadaşlar tecrübe kazanır duşuncesıyle anlatayım pir sensorler yoktu bende mustakıl evın gırış kapısına fotosel röle aydınlatma lamba taktım o zaman çalışıyorum karanlık oluyor eve geliş saatımda ılk günler güzel sorunsuz bahar geldı bahçede şeftalı ağacı var dallar yeşerdı sokak lambasınıda oyle ayarladımkı benım fotosele etkısı yok ağaç yaprak olduktan sonra gece benım lamba yanıp sönmeye başladı bahçeye hirsiz gırdı dıye bırkaç sefer kontrola çiktım sorun yok baktım ruzgar esınce sokak lambasının işiği bınanın duvarında anlık parlama yapıyor bunu fotosel algılıyor sonuyor tekrar yanıyor çare bulamadım sökmek zorunda kaldım
 
Bendende bir öneri olsun arkadaş sorunu çözmüş ama belki işine yarayan olur. Baktınz hiç birşey fayda vermiyor fotosele siyah poşet geçirin hassasiyeti azalıyor ve dış ortamdan daha az etkileniyor. :) ( hatta mümkünse siyah çöp poşeti en makbul olanıdır :) )
 
merhaba veysel28 ustam yaptığın çok güzel mantıklıda :) elektrıkçıde siyah bant olmazsa olmazlardandır fotoselı çöplüğe çevirmek estetıklığe uymaz bence:))

Bendende bir öneri olsun arkadaş sorunu çözmüş ama belki işine yarayan olur. Baktınz hiç birşey fayda vermiyor fotosele siyah poşet geçirin hassasiyeti azalıyor ve dış ortamdan daha az etkileniyor. :) ( hatta mümkünse siyah çöp poşeti en makbul olanıdır :) )
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst