fotosel röle gözü nekadar mesafeye konulabilir??

reo

Üye
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaslar.
elimde entes fg-4t fotosel röle var. bunun ile dış aydınlatmayı yakmak istiyorum ancak röle ile algılayıcı direnç gözü arası mecburen 25-30m kadar mesafede olacak. bir problem olur mu?
ben montajdan önce bir deneme yaptım: fotosel devreye girerek kontaktörümüzü çektiriyor ancak devreden cıkınca kontaktörü cektirmiyor. nedenini bulamadık.
ne yapmamız gerekir??
deneyimli arkadaslar var ise cevaplarını bekliyorum.
tesekkurler.

kısa mesafeli bir kablo ile denedik yine aynı problem var. röleyi degistirdik yine aynı sekilde devreye giriyor ama devreden cıkmıyor. kontaktörü degistirdik aynı problem devam ediyor. kablo kesitini degistirdik fayda etmedi.
baglantılarımızı kontrol ettik ve baglantı semasını teyid ettirdik yine aynı problem var:
acaba devreden cıkma suresi cok mu uzun diye dusundum ama oyle yazmıyor kılavuzunda, aynen devreye girmesi gibi 40sn civarında olmalı imis.
ben meslek degistiriyorum arkadaslar ???
 
Eğer mühürleme yapmışsanız buda sayılabilecek nedenlerden !

Röle Hakkındaki teknik bilgileri tekrardan hatırlatacak olursak ,

eğer ışık şiddeti ayarlanmış lux değerinden düşük ise röle belli bir zaman gecikmesi sonunda çeker. FG türü fotosel rölelerindeki bu gecikme özelliği , kısa aralıklı ve yüksek şiddetli ışıklara karşı koruma amacıyla yer almaktadır . Model türüne bağlı olarak çekme ve bırakma geciktirme mekanizması 5 ve 45 sn'lik Lux ayarı ise 1 ve 10 Lux'luk bir aralıkta değişir.Fotosel rölelerinde belli bir ayar yapmak amacıyla bir düğmeye dokunulduğunda 60 sn kadar beklemek gerekir .( Siz bu kadar bekledinizmi ? ) .Ayarlamalar sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise kış zamanı gün ışığının şiddetinin 10 Lux'ten 1 Lux' e yaklaşık 5 dakikada yazın ise 20 dakikada düşmesidir.Tedaş tarafından ön görülen ideal çalışma noktası , ışık şiddeti ayarı 3 Lux ve gecikme ayarı 40 saniyedir.


Kaynak : www.entes.com.tr
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst