Fotopiller ( güneş enerjisi ile elektrik enerjisine çeviren )

Berdibek

Üye
Katılım
4 Eki 2006
Mesajlar
439
Puanları
1
Yaş
37
Güneş pilleri, yüzeylerine gelen güneş ışığını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren yarı iletken maddelerdir. Yüzeyleri kare, dikdörtgen, daire şeklinde biçimlendirilen güneş pillerinin alanları 100 cm2 civarında, kalınlıkları özellikle en yaygın olan silisyum güneş pillerinde 0.2 – 0.4 mm arasındadır.
Güneş pilleri fotovoltaik ilkeye dayalı olarak çalışırlar, yani üzerine ışık düştüğü zaman uçlarında elektrik gerilimi oluşur. Pillerin verdiği elektrik enerjisinin kaynağı, yüzeyine gelen güneş enerjisidir. Deniz seviyesinde, parlak bulutsuz bir gündeki ışınım şiddeti maksimum 1000 W/M2 civarındadır. Yöreye bağlı olarak 1m2’ye düşen güneş enerjisi miktarı yılda 800-2600 KWh arasında değişir. Bu enerji, güneş pilinin yapısına bağlı olarak %5 - %70 arasında bir verimle elektrik enerjisine çevrilebilir.
Güç çıkışını artırmak amacıyla çok sayıda güneş pili birbirine paralel ya da seri bağlanarak bir yüzey üzerine monte edilir. Bu yapıya güneş pili modülü ya da fotovoltail modül adı verilir. Gerekirse bu modüller birbirlerine seri ya da paralel bağlanarak, fotovoltaik bir dizi oluşturabilir.
 

Ekli dosyalar

  • fotovoltaik_piller.doc
    477.5 KB · Görüntüleme: 4
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
uygulama bilgi broşürü ektedir. İncelemenizi tavsiye ederim...
 

Ekli dosyalar

  • Photovoltaic1108.pdf
    2.1 MB · Görüntüleme: 2
s.a 80W lık güneş paneliyle enerji üretmek için jel akü kullanmak şartmı bunun yerine aynı amperajda sulu akü kullansam olurmu yardımcı olursanız memnun olurum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst