fotoğraf makinası sorunu

darrk74

Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Yaş
29
praktıca dcz 10.4 digitaL fotoğraf makinam var hafıza kartı taktığımda kart hatası diyor bi kaç tane hafıza kartı denedim hepsinde aynı hatayı veriyor kartLar sağLam pc ye takıp denedim yuva bozuk diye düşünüyorum ama yuva bozuk oLsa hafıza kartını okumaz bu okuyor ki hata verebiLiyor diye düşnüuorum ama bide siz bakın
 
Daha önce kartla çalışıyormuydu? Bazı modeller belli kapasiteye kadar destekler mesela 2 gb üstü desteklemiyorsa ve 4 gb lık kart takarsanız hatası verir.
 
daha önce katı okuyordu sorunsuz biçimde çaLışıyordu 2 gb hafıza kartı takıyodum önceden ama şimdi 1 gb hafıza kartında veriyor bu hatayı
 
https://www.sdcard.org/developers/overview/capacity/ buradaki tabloya göre 2 gb a kadar kartlar sd standart grubunda yer alır FAT16 dosya sisteminde çalışır, aslında 2 gb sd kartı çalıştıran bir makina back compatibility (eski modeli destekleme) durumundan ötürü 1 gb kartıda çalıştırabilmelidir fakat hernekadar linkini verdiğim sitede sd card üretimi için standartlar getirilmiş olsada bazen standart dışı sd card veya sd card okuyabilen cihaz piyasaya sürülebilir, 2 gb kart ile 1 gb kart için kullanan cihazın bazı farkları uygulayabilmesi gerekiyor bu tasarımsal birşey siz bununla oynayamayabilirsiniz (eğer kameranın sd kart ile ilgili program güncellemesi mevcut değilse bunu değiştiremezsiniz). Uzun sözün kısası 2 gb okuyan cihaz 1 gb ı da okuyabilmelidir, küçüke olsa okuyamama ihtimali vardır, 2 gb kart takıp deneyin çalışıyormu halen? 2 gb karttada çalışmıyorsa bozuk diyebiliriz.
 
çok çeşit ve boyutta hafıza kartı denedim önceden okuduğu kartı okumuyor şimdi sıkıntı o
 
Ben pic ile sd card sürmek için bir program yazmaya çalıştığımdan sadece çalışma prensiblerini biliyorum o kısmıyla ilgili birşeyler yazdım, sizde kamera sorunlu bunun için yapabileceğim birşey yok ancak mümkünse kamerayı resetleyin veya sürüm güncellemesi yapılabiliyorsa onu yapın, veya sizinde dediğiniz gibi kart yuvası tak-çıkardan ötürü bozulmuş olabilir, lehimlerini yenileyin, yada servis yolu göründü demektir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst