Forumdaki klimam arızalı başlıkları hakkında

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,942
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Arkadaşlar merhabalar...

Forumda takip ettiğim kadarıyla ( genel konuşuyorum ) split klima arızalarında arızadan bahsederken çok yüzeysel arıza bilgileri veriliyor. ısıtmıyor ,,, üflemiyor,,, soğuk üflüyor,,, ....... v.b. çoğaltılabilir... bu kadar bilgi ile verilen tavsiyeler sadece tahmin olur.Arızalar hakkında bu kadar bir bilgiyle bizim burdan detay vermemiz pek mümkün olmuyor. bir arıza gideriminde bakılması gereken noktalar vardır.. kompresör çalışıyormu ? Gaz basınçları nedir.? dış hava sıcaklığı , iç hava sıcaklığı , üfleme sıcaklığı , boru sıcaklıkları ... iç - dış fanın çalışma durumları .. gaz cinsi , cihaz invertermi değilmi.. v.b. bu gibi bilgilerin ışığında arızalara daha kolay yön verilebilir.. Tamam bazı bilgilerin alınması için profesyonel takım yada iyi bir gözlem gereklidir ama en azından bazı bilgilerin olması gereklidir.

Eğer forumumuzda yapabilirsek klima arızalarında arızayı yaşayan kişiden 5-10 maddelik bir liste oluşturup bu bilgileri isteyebilirsek yada arızayı yaşayan arkadaş bu şekilde detaylı bilgi verirse daha iyi olur düşüncesindeyim. Kimseden teknik rapor istemiyorum ama sadece klimam ısıtmıyor diyenede bu bilginin ışığındada arızasının giderimi için ne kadar sağlıklı bilgi verilebilirki.. ??
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst