Fortran Proje Ödevi

hsynbyrk

Üye
Katılım
26 May 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Foruma yeni üye oldum Elektrik-Elektronik bölümü son sınıf öğrencisiyim seçmeli olarak Fortran dersini verdiler. Acil olarak proje Ödevim var yardımcı olabilecek biri varmı.

ÖDEV

Matrix işlemleri yapan bir hesap makinesi yapınız (matrix çarpımı, matrix toplamı v.b. işlemler için). Programınızda ARRAY kullanınız.

PROJE

Projenin teslim tarihi FİNAL sınavları sonu. İki sorudan istediğiniz birisini seçerek yapıyorsunuz. Yazılımınızın özelliklerine ve yeteneklerine göre notlandırma yapacağım.

1. SORU

İstanbul metrosundaki kendi seçeceğiniz herhangi bir hat üzerinde bir arıza yaşandığında metro trafiğini tek hat üzerinden çift yönlü olarak devam ettirebilen ve arıza giderildiğinde de yine eski haline getiren bir FORTRAN yazılımı yazınız. Programınız aynı anda iki farklı noktada ve üstelik de farklı yönlerde arıza yaşandığında da çalışabilsin.

2. SORU

EK binadaki asansörleri (3 asansörü de) sensörlerden aldığı taleplere (ve verilere) göre birbirleri ile koordineli ve OPTİMAL ŞEKİLDE görevlendiren (veya gerektiğinde görevlendirmeyen) bir FORTRAN yazılımı yapınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst