Formattan sonra ram slotunu göremiyorum

lothen

Üye
Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar win7 64 bit home basic işletim sistemi olan bilgisayarıma format attım 64 bit ultimate işletim sistemini kurdum. 6gb olan ramim 4gb olarak gözüküyordu. Ramleri soktum yerlerini değiştirdim bu sefer 2gb gördü slotlardan bir tanesi makina görmüyor. Formattan sonra driver sorunlarından mı kaynaklanıyor yoksa donanımsal bır sorun mu var anakartta falan yardımlarınızı beklıyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
sen ramlarını tekrar çıkartıp takmayı dene yerine oturtamıyorsundur o slotlar öyle kolay bozulcak bişi değil ve bu slotların formatla alakalı olma ihtimali yok ram için herhangi bir driver söz konusu değildir....
 
Hocam alttaki ram slotu calısmıyor yada tam takamıyorum, itebildiğim kadar ittim artık baska turlu mu takılıyor anlamadım:)
Cevap verdiğin için teşekkürler.
 
başka türlü takılmaz ramın zaten tek yönde takılır bi kısmın tırnak sayısı fazladır bi kısmın daha azdır. valla dostum şimdi görmedende çok yorum yapılmıyor fakat ram slotun eğer yandıysa bile öbür ramıde at iki ramının gücünde tek ram al onunla takıl derim ben yada bi bilgisayarcıya götür bi baksın anakarttamı sorun varmış
 
Bazı ramler ardışıktır ve adresleri birbirini tamamlar. Ram üzerinde 1-2 ve 2-2 gibi ibareler yazıyorsa direk çöpe atabilirsiniz.
Kurduğunuz sistemin mutlaka 64 bit olduğuna eminseniz bazı remleri bazı işletim sistemleri görmeyebilir(belki bir kısmını görür bazende hiçbirini).


Kolay gelsin....
 
Ok hocam bide şöyle bi sıkıntı var bilgisayarın orjinal işletim sistemini formatladıkdan sonra korsan ultimate kurdum.Garantiside bitmedi acaba garanti dışı derlermi yazılımım korsan olduğu için, recovery dvd'sini nereye koydum hatırlamıyorum :)
teşşekkür ederim.
 
Malesef başka işletim sistemi yüklenmesi halinde heleki korsan yazılımsa kesinlikle garantiye kabul etmiyorlar.
Tabi teknik servis bir abilik yapar mı bilemem ama umutlanma. Orjinal işletim sistemini yüklemeyi dene ardından ramleri düzgün bir şekilde yeniden yerleştir. Sorun büyük ihtimal ortadan kalkacaktır. Yukardaki arkadaşlardan farklı tavsiye edebileceğim bir şey varsa o da ramler ardışık değilse yerlerini değiştirmen böylece yuvamı bozuk okuma sorunu mu var anlamış olursun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,488
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst