Focus-10804 Deney Seti Cihazı

hedef123

Üye
Katılım
23 Eki 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
Arkadaşlar ben iklimlendirme bölümü 2. Sınıfı okuyorum. Laboratuvar dersinde focus-10804 deney seti cihazı araştırma ödevi olarak aldım. Bu cihaz ile herhangi bir bilgisi olan var mı? Cihazın çalışma prensibi,üzerindeki parçalar ve varsa fotoğrafı lazım pazartesi gününe kadar acil lazım bana bu konuda yardımcı olur musunuz.:cool:
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dostom nette yarım saat kadar aradım bu deney setını ama bulamadım..

Benim bildiğim bi firma var deney setleri üreten onada baktım ama bu isimde bi ürünleri yok.

Yardımcı olmak ıstedım ama malesef.. Sana cihazın menşei hakkında bilgi verilmedimi nerden alındığı kimin malı oldugu..

bu bilgiler varsa daha kolay yardımcı oluruz... Yardımcı olmak ısterım..
 
FOCES-10804 DENEY SETİ
BU CİHAZIN ÇALIŞMA ŞEMASI
BU DA CİHAZIN RESMİ

BANA ÜZERİNDEKİ PARÇALARI VE ÇALIŞMA PRENSİBİNİ AYRINTILI OLARAK ANLATA BİLİRMİSİZ...
 
sevgili kardeşim çalışma şemasını sacannerdan taratabilrisen sana yardımcı olabilirim gördüğüm kadarı ile basit bir soğutma sistemi ve seleonaiod vanalar ile de ısıtma yabailiyor yanlız şemanın üstü tam çıkmadığından anlayamadım... şemayı tam ve biraz büyük gönderirsen elimden geldiğince sistemi anlatmaya çalışırım sana....
 
Bu şema yanımda değil o yüzden şimdilik bu var ama okuyamadığın yer varsa sana yardım olabilirim.

çalışma şemasını üst tarafında çizgi gibi görünen yer çerçevenin kenarı sol da evap sağda akümülatör var.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
o zaman şöyle gidelim öğrenmek istediklerini buradan bana sor bende dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım ok?
 
Bu sistemin çalışma prensibini öğrenmek zorundayım. Dersde bu cihazı ben anlatacağım.
 
Dostum ;

Sen ne yap biliyormusun ... Resimlerdeki yzılar net okunmuyor.. Tahmini iş yapmaktansa sen paint programı ile resmi aç ordaki yazıları okunaklı şekilde yazıp tekrar burda yayınla yada daha net bir resim koy sana burdan açıklamasını yapabiliriz..
 
bu çalışma şemasını kendim çizdim daha büyük ve anlaşılır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Dostum Merhabalar...

Şemadan anlayabildiğim kadarıyla 2 evaporatör ve iki kılcal genleşme valfi var.
Bu test düzeneği anladığım kadarıyla iki ayrı evaporatörü test için kullanılıyor.vanalarla açılıp kapatılarak sistem test için kullanılıyor.

Sıra ile gidersek..

1. senaryoda;

Kompresörün basma hattından başlayarak ilerleyelim...

Kızgın buhar fazındaki gaz kondensere giriyor. Burada fan vasıtasıyla kondenserde gazın ısısı atılarak hem basıncı düşüyor hemde ısısını atıyor. Sonucunda elimizde doymuş sıvı fazında akışkan oluyor. Buraya kadar arada bir bypass hattı var.. basma hattından ayrılıp v2 vanasından geçiyor. Küçük bir serpantinle ısı atılıp emiş hattına veriliyor. Sanıyorum bu hat emişe likit geldiğinde manual ayar yapmak için ve kompresörü korumak için konulmuş. Başka bir görevi olamaz. Kompresöre gelen likiti kesmek için.

Likit hattında hat 2 ye ayrılıyor. 1. yoldan ilerlersek olması gereken durum v1 kapalı v3 açık v4 kapalı v5 açık. Bu şekilde sağ taraftaki evaporatör (buna 2. evaporatör diyelim soldaki evaporatör 1. evap) devrede 1. evaporatör devre dışı oluyor. Bu konumda likit fazındaki gaz v5 vanasından geçerek kılcala giriyor. Ordan akümülatöre gidiyor. Sonrasında evaporatöre girip ısısını alarak v3 vanasına geliyor geçip kompresörün emiş hattına ulaşıyor. Bu şekilde 1. çevrim tamamlanıyor.

2. senaryoda;

v1 açık v3-v4-v5 kapalı kalacak.

Bu durumda yine kompresörün bastığı kızgın buhar kondensere giriyor basıncı ve sıcaklıgı düşürülüyor. likit fazındaki gaz v1 den geçiyor.Filtre kurutucu dryerden geçiyor nem varsa alınıyor. Gözetleme camından geçiyor. GAz likit oranı görülüyor.ardından kılcal genleşme valfinden geçerek basıncı düşürülüp soğuk likit elde ediliyor. Evaporatörde gaz ısı alarak ortamı soğutuyor. Diğer sistemden farkı evaporatör çıkışında ısı değiştiricisi var ama emiş likitmi yoksa başka bir ısı değiştiricisimi belli değil. Neyse oradanda emiş hattına gelen gaz kızdırılarak kompresöre ulaşıyor.

Bu deney setinde iki farklı evaporatörün çalışma şekilleri verimleri incelenmek için düşünülmüş olabilir. Çünkü sistemde değişken olan tek nokta evaporatör ve akümülatördür. Ayrıca belirtmek istediğim çizim yanlış değilse normalde akümülatör kılcal yada daha dogrusu genleşme valfinden önce kullanılması gerektiğidir. Görevi gereği akümülatör kondenser çıkışında gazla likiti ayırıp likiti genleşme valfine sadece likit fazındaki gazı ulaştırmaktır. Şekli çizili şemada genleşme valfinden sonra kullanılmış. Konu tartışılır.

Anlatımda dahada detaylandırmak istediğin nokta yada değinmek istediğin konu aklına takılan varsa yaz yardımcı olmak isterim.

Kolay gelsin ...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst