Fm verici ile ilgili 2 sorum olucak bakarmısınız?

Okan1234

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
35
Selam Arkadaşlar. Sizden son derece rica ediyorum fm verici hakkında 2 soruyu cevaplandırmanız için.

1. Burada 0.3 watt gücünden yukarı radio verici kullanmam yasalara uymuyor maalisef. Bir arkadaşın yaptığı devreyi bahs edilen değerden yüksek olduğu için başı derde girdiğini duydum. Ricam aşağıdakı devrenin sinyal çıkış güçünü nasıl ölçebilirim? Detaylı anlatırmısınız lütfen?

ZLR2G7CA0C0B6AW.gif


2. Uydu alıcısının ses çıkışından vericide yayınlamam için ne yapmam gerek? direkt devrenin mikrofon girişine bağlarsam olurmu?
 
biraz beklersen rf konusunda forumumuzda uzman bir üyemiz var.mutlaka konuyu farkedecektir ve seni yönlendirecektir. :)
 
Teşekkür ederim. Nasılsın abi? :)


iyiyim sağol tanıyamadım

devre çıkış gücü başını derde sokacak türden değil.istediğin gibi kullan zaten bir odadan diğer odaya kadar filan gider sesler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Moderatör tarafında düzenlendi:
SWR metren varmı yada spektrum analyser, rfpowermetre bunlar varsa ölçersin.


diğer ses bağlama olayıda mikrofon ile r1 bias direncini söküp bağlayacağın ses kaynağını 1uf kondansatörle transstorun base ucuna girebillirsin.yayın esnasında ses çıkışını min seviyede tutmaya çalış.

yukarıdaki cihazların varsa ölçme tekniği bildiğin voltaj direnç ölçmeye benzemez. vericini faraday kafesi gibi bir shield metal kutu iççine yerleştirip.çıkışını bir sma konnektor ile yada herhangi bir coax yapılı bir konnektör ile ölçüm cihazına girmen gerekir. empedanslar match olacak. ancak ozaman tam gücünü bulursun.

sen bana güven ölçülecek kadar ciddi gücü yok bu devrenin. 3-5mW enfazla.
antenini iyi yaparsan ve boş bir frekans yakalarsan 88*108 arası açık alanda 200mt gidebilir dahada fazla olabilir 1mt de olabilir bakarsın stratosfere girip japonyayada gidebilir. rf böyle bişeydir ortama göre değişir.
 
Çok teşekkür ederim abi. :) ALLAH razı olsun.
 
o bahsettiğin devre zaten harmonikten başka birşey yaymıycaktır seninde çok başını ağrıtıcaktır önerim süreklilik istiyorsan bunlar yerine pll devrelerle uğraşman hem iyi deneyimler elde edersin hemde yayın kalitesini arttırsın ayrıca R-L stereo yayın yapma imkanıda sunar ben kendime bir tane yaptım ama ne yalan söyleyeyim çok devreler denedim uydudan verici girişine seri bir kondansatörle giriş yapabilirsin ama mono yayın olacaktır.
BH1417 Stereo PLL FM Transmitter br incele bence kolay gelsin
 
Teşekkür ederim ama Bh1417 entegresini nasıl bulabilirim? burada bu entegrelerden olmuyor maalisef.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst