Flyback Tasarımım çalışmıyor

isoment01

Üye
Katılım
26 Haz 2016
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar 220 to 5v 2a dcm flyback yapmak istedim fakat çalışmıyor biraz kendi bilgim biraz application notelar yardımıyla birşeyler yapmaya çalıştım şu an sadece köprü çalışıyor ilerisinde birşey alamıyorum. Devreme bakabilir misiniz ?
 

Ekli dosyalar

  • Design2 - Schematic.pdf
    713.4 KB · Görüntüleme: 28
R5 in değeri düşük, 10 kdan fazla olmalı.
 
ben kontrol devresini cok bilmiyorum application notelardan transfer functionlarını cıkartıp, örnekleri kendime uyarladım. Burda düsük r değerinin ne gibi bir etkisi var ? tüm çalışmayı etkiler mi ? Ayrıca smpslerin kontrol devrelerini açıklayan bir kaynak önerebilir misiniz ?

Yardım edebilecek arkadaşlar var mı ?
 
R5 hata amfikatörünün geribesleme direncidir. Çalışmayı etkiler. Devreni ltspice de çizip çalıştırabilirsin. Lt1243 ü uc3843 yerine kullanabilirsin.
 
Son düzenleme:
devreyi kurdum hersey tamam elimde de 2843 var değişiklik yapamam ve yapmak da istemiyorum devreyi 2843 muadili analog devices ürünü ile çizeyim o zaman
 
devreyi çalıştırmadan önce 220 volt girişine 60 watt civarı bir flamanlı ampul bağlarsan sigortaları attırmazsınız.
 
devreyi çalıştırmadan önce 220 volt girişine 60 watt civarı bir flamanlı ampul bağlarsan sigortaları attırmazsınız.
Onu yapabilirim , peki bana bu smpsin kontrol dizaynı hakkında örnekli grniş acıklamalı bir kaynak önerir misiniz ? Araştırmadıgım kaynak kalmadı, smps yapmak cok istiyorum. Pwm kontrolörün optokuplör ile komplike calısmasını bir türlü çözümleyemiyorum kafamda hep flu kalıyor
 
dediklerinizi devremde yapmış olup sonuç alamam.. Ordaki arkadaş benle aynı sorunu yaşamış, köprü çıkışındaki 320 voltu direk mosfetin drain-source drain-gate'i arasında görüyorum. Fakat controllerin bacaklarında bir gerilim yok en ufak da olsa trafomdaki endüktans degerleri de tamı tamına uyuyor anlayabilmiş değilim.
 
2843 ün besleme voltajını kaç volt ölçtün.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst