Fluke 87 V TRUE RMS MULTİMETRE arızası

tekilaci

Üye
Katılım
11 Tem 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
42
DSC_0309 copy2.JPG
DSC_0309 copy1.jpg
Arkadaşlar multimetremin bir parçası yandı bu parçanın değerini bilen varmı yardımcı olabilirmisiniz?
 
Aslında muhtemelen o diyodun tek görevi pil ters takılırsa kendini feda etmek ve devreyi korumak. Bunu teyit etmek için multimetre ile bakın. Katot pil artısına anot pil eksisine gidiyorsa durum budur.

Eğer dediğim gibi bu bir koruma diyodu ise, pil ters takıldığında görevini yapmış ve kendini feda etmiş. Merasimle diyodun kalıntılarını defnedin, orayı temizleyin ve bir daha da pili takarken dikkat edin! :D
 
Ölçü aletini emanet vermiştim dediğiniz gibi olabilir
Diodun değeri nedir acaba
 
Diyodun değerini binbaşı belirtti zaten. Konuyu tekrar inceleyin.

O diyot adeta erimiş gitmiş. 9V luk bir pil o kadar akım geçiremez. Muhtemelen emanet ettiğiniz kişi cihazı bir harici güç kaynağı ile çalıştırmayı denedi ve güç kaynağının uçlarını ters bağladı.

Diyodu takmasanız de cihaz çalışır, ama diyot yokken pili tekrar ters takarsanız bu sefer cihaz arızalanabilir.
 
Bu arada şunu da belirtmek lazım. Normalde böyle koruma diyotları, besleme voltajı ters bağlandığında bütün akımı üzerlerine alır ve devreye giden ters voltajı 0.5V ta sınırlı tutar. Varsayım şudur: Kullanıcı, kısa sürede bir şeylerin yolunda gitmediğini farkedecek (koku, ark, güç kaynağı göstergesinde aşırı akım) ve ters beslemeyi kesecek. Ama eğer adam güç kaynağını ters bağlar, sonra da yemeğe çıkarsa, o zaman o aşırı akım en sonunda diyodu eritecek ve tamamen yok edecek. Bu durumda ters besleme voltajı bütün olarak devreye ulaşacak ve arıza yaptıracaktır. Yani 87V nin koruma diyodu tamamen ortadan kalkmış durumda ise, malesef 87V de muhtemelen gitmiştir.
 
Transil yada tranzord diyottur 10v civarında kısa devre olup devreyi korur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,470
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst