Floresan Titriyor

soyha

Üye
Katılım
29 Haz 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
40
merhabalar. montajını yaptığımız 4x18w armatürlerin floresanları normal ışıldıyor ama devamlı bir titreme var dikkat edince. zamanla insanı rahatsız ediyor. starterler ve ampülleri değiştirdik düzelmedi. yaklaşık 40 adet armatürün hepsi aynı. söküp başka bi yerde denedik yine titriyor. neden olabilir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
starterlerin philipsin 18w olanlarındanmı?
 
starterden olabileceğini sanmıyorum sonuçta starter ilk anda devreye girip sonra çıkıyor. onun yerine balastta sorun olabilr başka bir balast ile deniyeiblirsin elektronik balast olursa daha iyi olur diye düşünüyorum saygılar .
 
Kapalı flüoresan armatürünün saç kutusu içinde monteli olan "ikili soket-balast-starter" kablo bağlantılarını yeniden gözden geçirin.Kablolar olabildiğince paralel hatlar şeklinde,birbirlerine karşıt,zigzag yapmayacak tarzda,çok düzgün ve en kısa yoldan kablolarla(Elektronik gürültü olmaması için olabildiğince en kısa boylarda)yapılan bağlantısı da çok düzgün olmalıdır.Aksi durumlarda hem hışırtı şeklinde "elektronik gürültüler",hem de kısmen oluşabilen indüktans-kapasitans dengesizliği(Balast ile starterin kondansatörü)yüzünden,bu alçak basınçlı civa buharlı flüoresan tüp cidarlarında gidip gelen halkalar şeklinde ışık düzensizlikleri görülebilir.Hobi olarak birçok kez montajını baştan savma ve düzensiz olarak yaptığımda bu iki olayı da yaşadım.(Işıldama+hışırtılı elektronik gürültü)Kolay gelsin.
 
arkadaşım ampul ve balastla alakalı bir iş bu bazı lambalarda bu olay oluyor ampulleri bir degiştirip denemeni tavsiye edrim olmazsa balasttan yapıyordur kolay gelsin
 
Arkadaşlar sayın soyha 40 adet armatürden bahsediyo yani bir veya iki tanesi değil. Fabrika montaj hatasıda olabilir belki

starterden olabileceğini sanmıyorum sonuçta starter ilk anda devreye girip sonra çıkıyor. Onun yerine balastta sorun olabilr başka bir balast ile deniyeiblirsin elektronik balast olursa daha iyi olur diye düşünüyorum saygılar .
starter devreden ya çıkamıyorsa? özellikle grup tipteki 18w armatürler starter kalitesi iyi değilse bu tip sorunlar olabiliyor. Philipsin 18w starterlerinden bi tanesini denemeni tavsiye ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hızlı çalışan bütün aydınlatma elemanları 100 Hz frekansta titreşirler. Özellikle gerilim düşük olduğunda bu titreşim dahada belirgin olur. İşin çözümü mümkünse gerilimi uygun hale getirmek ve lambaları 3 fazla beslemektir. Bunlar mümkün olmuyorsa lambayı yüksek frekansla süren elektronik balastları deneyebilirsin. Sorunun gene çözülmesse daha yavaş bir aydınlatma sistemine geç.

Kolay gelsin.......
 
Armatürler,şebekedenmi yoksa UPS gibi bir cihazdanmı besleniyor ?UPS den besleniyor ise,UPS arızası olabilir.
 
Montaj yapılan yer Fabrika,atölye tarzı bir yer ise Stroboskopik olay olabilir, Harmonikler sebep olabilir, kalitesiz ürün sebep olabilir.
 
4x18 armatürlerde hala neden elektronik balast kullanılmaz anlamıyorum. (çok istisna durumlar hariç)

fiyat olarak artık aynı maliyete geliyor.

manyetik balast olan yerde her türlü sorun mümkün.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst