floating point

mulli

Üye
Katılım
17 Şub 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Arkadaşlar ben 32 bitlik sayıyı floating point'e çevirmek istiyorum. FLT veya DEBIN komutunu kullanıyorum ancak hex olarak çeviriyor. DAha sonra bunu decimale çeviriyorum. Ancak hiç bir zaman virgülden sonraki kısmı göremiyorum. YArdım ederseniz sevinirim...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
o zaten floating point ancak onun belli bir standardı var. ilk 4 bit belli bir şeyi gösterir felan gibi sırayla. onun standardına bakabilirsin. nerde kullanıyorsun onlar da belki cevapta işine yarardı.

iyi akşamlar.
 
yanlış hatırlamıyorsam fload değeri d100 attınız diyelim d100 tam sayı d101 ondalık kısmı olması lazım
 
Dediklerinizi yaptım göremedim. Benim istediğim virgüllü sayılara bölmek ve sonuçları virgüllü görmek. Bunun için K8m değerlerini kullanıyorum. Ama sonuçları görmek için D kullanıyorum. D veriside word olduğu için muhtemelen sonuçları virgüllü göstermiyo. Ne yapmam gerekir bu sorunu çözmek için.. Şimdiden teşekkürler
 
Mesela sonucu D10'a attım. D11'i izlediğimdede bir takım veriler görüyorum. Mesela 145 i 2 ye böldüğümde 72 yi D10 da görüyorum. D11 de görmem gereken veri 5000 olması lazım değilmi. Burada çok alakasız sayılar görüyorum.
 
d10 ve d11 geri çevirmezzsen öyle görürsün formatı geri çevirmelisin
 
PLC programında view menüsünden monitoring data format bölümünde float seçeneğini seçerek ve plc içinde DEADD d100 d200 d300 şeklinde noktalı sayı toplama komutunu kullanarak işlemleri noktalı bir şekilde yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst