FlipFlop - Bi bakarmısınız doğrumudur..

fyaglikara

Üye
Katılım
27 Ocak 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhabalar elektronikten hiç anlamayan biri olarak yine bu forumda bulduğum bir flipflop devresinin baskı şemasını çıkarmaya çalıştım ancak doğru yapıp yapmadığımdan tam emin değilim.
Sizden istediğimse yüklemiş olduğum iki resme bakarak yaptığım çalışmanın doğruluğunu ve ve belirttiğim kullanım amacı doğrultusunda uygulanabilirliğini bana bildirmeniz.

Devreyi kullanma amacım.
devreyi, Klavye denetleyicisine bağlayarak bilgisayara mümkün olabildiğince seri bir şekilde tuş komutu (örneğin "1" tuşu) göndermek.

Değerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim..

RESİMLER

jfmcd.jpg


jfmd2.jpg
 
bunu nasıl yapıcagım hakkın bi fikrin varmı kardeşim. çünkü inan elektronikle aram hiç yok
 
bunu nasıl yapıcagım hakkın bi fikrin varmı kardeşim. çünkü inan elektronikle aram hiç yok

Kardeşim şimdi buradan bilgi versem dahi elektronik pat diye anlaşılacak konu değil. İlk önce bazı kaynaktan yardım almanız gerekmektedir. Bu devre transistörlü devre. şimdi transistörün bacağını bulacaksınız, ıvır zıvır.(Elektronik ile aranız yoksa tabiki). Siz en iyisi 555 entegre ile flip flop devresini kurun.
Devreden bahsedecek olursak, devrede 555 isimli 8 bacaklı bir entegre var. R ile isimlendirilen dirençlerdir. C ile isimlendirilen ise kondansatördür. D ile gösterilenler led lambalarıdır. Siz bu led lambaları yerine enerjiyi klavyeye vereceksiniz sanırım. Elektronik bilginiz olmadan zor yaparsınız. size tavsiyem anlayan birine yaptırmanız. saygılar.
 
Son düzenleme:
peki bu bahsettigin devrede tuşa basma sıklığı ne kadar olucak cünkü ben maksiumum seviyede tuş bastırabilecegim bi devre arıyorum
 
Devrede şimdi R2 direnci 150K değerinde. siz bunu 50K yaparsanız, palsleri hızlandırabilirsiniz. Yani 150K yı ne kadar azaltırsanız o kadar hızlanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst