Flip Flop Devresi nasıl yaparım?

Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
286
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 9v pille 20 adet led le çalışacak flip flop malzeme listesi lazım bir kaçtane yaptım tristörler dayanmadı veya ledler patladı hesaplama nasıl olur .
 
Karaşimşek olmasın o, bir daha de ne istiyorsun?
 
Ledler hangi tip belirtir misiniz?
 
Şöyle yardımcı olayım.

transistor-flip-flop.gif
,
9 volt ile çalışan bir flip flop şemasını görmektesiniz. siz 10 kırmızı 10 mavi renkli led kullanacağınızı belirtmişsiniz. Ledleri seri ve paralel bağlayarak 9 volt için uygun adette guruplarsanız 470 ohm direncide ona göre secerseniz bu devre işinizi görür.

9 volt pille ne kadar çalışır derseniz bir bilemediniz iki saat çalışır sonra pil biter. Bence uzun süreli çalışması gerekli ise devreyi 12 volt üzerine düşününüz ve bir güç kaynağı kullanınız.

Bu devrede yanıp sönme frekansınız 10k dirençlerle 100 mF kondansatörler belirler. Bunlrı değiştirerek yanıp sönme hızını ayarlayabilirsiniz.

Takılırsanız yine yazın detaylandıralım. Sanırım istediğiniz böyle birşeydi.
 
Fiber misali misina ile yap daha fazla delik dahi açarsın Serkan'ın verdiği devreyi gerçekleştirip misina uçlarını led karşısına getir derim. Kolay gelsin. 9v ile 10 tane uzun yanmaz ve her birinin parlaklığı azalır hatta fabrikasyon sebebpli ledler arasında kusurlar var her biri aynı parlaklıkta olamıyor. Örnek;
fiber%20opticlamp.gif
 
Son düzenleme:
Teşekkürler arkadaşlar .by lent fiber olayı aklıma yattı onu deneyeceğim .
 
Abi muhalefet olayım biraz.. 20 ma lik bir ledden çok ışık alamazsınız.. Mantıklı ama ışık kaynağınız yetersiz misina ile 10 a bölünce çok zayıf ışık alacaksınız.

Benden soylemesi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst