flash bellek sorun

haznedar1

Üye
Katılım
27 Mar 2010
Mesajlar
30
Puanları
1
BEYler ben arkadaşımdan flash belleğini aldım ve taktım taktığımda virus programı otomatik taramaya aldı ve virüs içeren dosyaları sildi bu dosyalar arkadaşım için çok önemliymiş geri getircek program veya yöntem varmı?
 
eset te silinen dosyaları getirme var.hangi virüs programını kullanıyosan karantinaya alınan öğelerden silinen öğeleri geri getirebilirsin
 
tmm iyi güzel bu kadar bilgi için teşekkür ederim ama geri almak istediğim dosyada silinerek temizlendi karentinaya alındı yazıyor gerisni beceremedim nasıl yapıcağım
 
Karantinaya alındıysa hangi virus programını kullanıyorsan karantina listesinde adı mutlaka vardır. Orada çıkartabilirsin.

Ancak virüs bulduğunda karantinaya al değil de sil seçeneği işaretlenmişse o zaman silmiştir. Recovery disk gibi programları bir dene ama kurtarma şansın oldukça az.
 
Bununla ilgili benim basıma gelen bir sorunu paylasayım. Piyasada bir virus var mesela flash bellekte iki klasorun var, virus bunları gizliyor ve simgesi klasor olan ve adı senin klasörünle aynı olan bir exe dosyası olusturmus oluyor. Bahsettiğin virus bunun gibi birşeyse antivirus muhtemelen bu exeleri silmistir ve senin klasorlerin saglam duruyodur. Bu klasorlerinede ulasmak için dosya özelliklerinden gizli dosyaları gösteri ac ve aynızamandada ''korunan işletim sistemleri dosyalarını gizle'' tıkınıda kaldır ve dosyalarına ulaş.

İnsallah olayın bu tür birşeydir.
 
flash bellekte herhangi bir değişiklik yapma, File scavenger yada getdata back diye programlarla silinmiş yada kaybolmuş dosyaları geri getirebilirsin. Umarım faydalı olur, sonucunu bildirirsen belki farklı yöntemler deniyebiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst