Fk Stop Olurken Profibus Haberleşmeyi Çökertiyor?

mtulgar

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Merhabalar,
Tesis duruşa geçerken son sekans adımında bulunan frekans konverteri stop olmak üzereyken haberleşme profibus haberleşme kopuyor(hattın hepsi) remote veya local reset istemeyen sistemler düzeliyor, reset isteyenler ise reset atınca düzeliyor yani anı bir çökmeye sebep oluyor.Aşağıdaki 4 adımı izledim çözüme gitmeyi bırakın sebebini bile anlayamadım, tecrübesi, bilgisi olan arkadaşlar tavsiyede bulunabilirler mi?

Sistemde su soğutmalı xxx marka (yasak mı bilmiyorum) 4 Fk ve 2 BLM vardır, yalnızca 1 (fk) tanesinin stop anında haberleşme çökmektedir.

* Soket değişimi
* Sonlandırma kontrolleri
* Kablo testi
* Sinyal kalitesi (Kunbus ile 8/6,4)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Fk girişlerinde filtre var mı? Topraklama ile ilgili sorunlar, profibus kablosunun ya da diğer sinyal seviyesindeki kabloların fk motor kablosuna yakın geçmesi? Bunun gibi şeyleri kontrol edin.
 
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim,
Fk girişinde filtre var, harmonik ilk ölçümlerimizde standartlardaydı tekrar ölçüm alacağım, ayrıca üstadlardan biri UPS sisteminden de şüphelenmemi istedi, sonuca varırsam konu altına bilgilendirmek için yazarım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst