Fiziki PLC olmadan MATLAB-SIMULINK ile TIA-PORTAL ve S7-PLCSIM' de kontrol işlemi yapabilir miyiz?

Katılım
12 Mar 2020
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar merhaba, elimde fiziki bir PLC yok, fakat Tia Portal V16 indirdim Plcsim ile birlikte. Matlab-Simulink' de dc motor kontrolü yapıyorum. aynı kontrolü simulinkten üreteceğim sinyallerin Tia portal ve Plcsim' e ulaşmasını ve onların çıkışından aldığım verileri tekrar simulinkte motora input olarak girmek istiyorum. Acaba bu mümkün müdür? Mümkün ise neler yapmam lazım? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
PLCSIM Advanced + OPC + Matlab ile çözülebilmekte
 
Çok teşekkür ederim.
PLCSIM Advanced + OPC + Matlab ile çözülebilmekte
Hocam iyi akşamlar. Dediğiniz gibi bir video buldum
fakat videodaki V16 uygulaması ile https://support.industry.siemens.co...ning-with-simatic-and-simulink?dti=0&lc=en-US buradaki resmi uygulama oldukça farklı ve cylic20ms (OB31) görünüyor bende normalde anlatılan videoda hem OB30 çıkıyor hemde ensonki versiyondan farklı olarak 1511-1 anlatılıyor. acaba ben mi eksik birşey indirdim. 1511-1 yerine enson ki siemens sitesindeki prokeye göre 1518-4 kullnaılıyor ve cylic20ms (OB31) bloğunda matlab kodları çıkmıyor. acaba sebebi ne olabilir.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.

Hocam iyi akşamlar. Dediğiniz gibi bir video buldum
fakat videodaki V16 uygulaması ile https://support.industry.siemens.com/cs/document/109749187/digitalization-with-tia-portal:-virtual-commissioning-with-simatic-and-simulink?dti=0&lc=en-US buradaki resmi uygulama oldukça farklı ve cylic20ms (OB31) görünüyor bende normalde anlatılan videoda hem OB30 çıkıyor hemde ensonki versiyondan farklı olarak 1511-1 anlatılıyor. acaba ben mi eksik birşey indirdim. 1511-1 yerine enson ki siemens sitesindeki prokeye göre 1518-4 kullnaılıyor ve cylic20ms (OB31) bloğunda matlab kodları çıkmıyor. acaba sebebi ne olabilir.
Yapmaya çalıştığın projenin aynısını bende suan yapmaya çalışıyorum bitirme tezi olarak hazırlamaya çalışıyorum. Fakat takıldığım bazı noktalar var benimde. mesela takıldığım bir nokta su ben kontrol etmek istediğim sistemi tia portaldan hazırlamak istiyorum kontrolcümü matlabdan. pıd kontrolör kullanmak isteseydm videodaki gibi yapılabilir fakat ben farklı bir denetleyici kullanmayı düşünüyorum.

senin sorunada şöyle yanıt vereyim v16 olması önemli değil bende de v15 versiyonu var. Önemli olan plcsim programı ile değil plcsim advanced kullanmak. dosyaları indirip incelemedim sadece videoyu izleyip kendime yol çizmeye çalıştım :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst