Fikir alışverişine ihtiyacım var arkadaşlar!!!

Kratos83

Üye
Katılım
3 May 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
800 kVA'lık trafosu bulunan bir tesis var.Bu tesiste her fazdan gün boyunca ortalama en fazla 24A çekiliyor.Akım trafoları 1000/5. 10kVAR sabit kondansatör varken endüktif %60 lara çıktı.15kVARa çıkarttık fakat bu sefer kapasitif çok yükseldi.En son 12.5kVAR yaptık sabiti değerler %15 endüktif, %20 kapasitif ilerledi.Rölede herhangi bir problem yok biriken enerji oranlarına göre endüktif %6 kapasitif %3 gösteriyor.Akım trafolarından önce yük var mı hatırlamıyorum fakat sanırım yoktu.Sayacın yazdığı değerlerde hata olabilir diye düşünüyorum.Akım trafolarını da küçültmek istemiyorum.Sizden istediğim empati kurarak böyle bir durumda nasıl çözümler üretirdiniz?Bu arada sistem gece-gündüz durumlaına göre incelenerek gerekli kondansatör dizilimleri monofaze ya da trifaze olarak yapılmıştır.Cosq lerin hepsi 99.küsur.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Akım trafolarınız büyük olduğu ve röleniz akımı tam olarak algılayamadığı için,kompanzas-
yonunuz etkili olamıyor.ALRON uygulamalarından yararlanabilirsiniz.İzmir'de olduğunuz için,
Tuğrul Sürücü beyle temasa geçebilirsiniz.
 
Teşekkür ederim Fahri Bey.Alron önerinizi dikkate aldım fakat Alron uygulaması haricinde önerebileceğiniz başka alternatifler varsa çok sevinirim.Bu arada başka alternatif üreten arkadaşlar varsa fikirlerini bekliyorum.Çok teşekkür ederim.
 
Rölenizin markası ve tipi nedir ?
 
Güzel bir röleye benziyor.Min çalışma akım değerlerine ulaşamadım.Sınır değerleri ( end.-kap. ) biraz düşürmeyi denedinizmi ?
 
sayacınızın markası nedir? ( bu sorunu bir yerden gözüm ısırıyor da)
 
Mustafa Bey sayacın markasına hiç bakmadım fakat yarın sabah tesise gideceğim.Muhtemelen de akşama sayacın markasını yazarım.Siz yine de deneyiminizi paylaşın isterseniz.
 
ELSTER diyecek diye korkuyorum.Harmonik bulunan devrelerde,maalesef bu sayaçlardan
kaynaklanan sorunlar da olabiliyor.Sabit gurubunuzun bağlantı noktası neresi ?
 
Bende yaklaşık 1,5 yıldır komp. işiyle uğraşıyorum 100 lerce panoya arızaya baktım ancak ben kendi çalıştığım fabrikada asla sabit grubu saate yazdırmadım yani sabit grubu saatten önce bağladım. Sizde sabit grubu saatten önceye bağlarsanız bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,187
Kullanıcılar
449,828
Son üye
berkayerdem

Yeni konular

Geri
Üst