Fiber plc haberleşmesi

wacker113

Üye
Katılım
29 Nis 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar Merhabalar
Tesisimizde 1 adet fiber ethernet switch var üzerinde rx tx iki adet yuva var ama ben modbus haberleşen Plc nin nasıl olupta seri haberleşmeyle fiber haberleştiğini anlayamadım.Galiba eksiklik fiber bilgimden kaynaklı.Fiberin Ip haberleşmesindede kullanıldığını biliyorum ama bu Rx Tx cok kafamı karıstırdı.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Wacker113 Merhabalar
Aslında haberleşme yine Modbus TCP haberleşme protokolu üzerinden haberleşiyor yani internet tabanlı sistem siz araya iletken yerine fiber kablo çekmişsiniz onuda hat sonunda fiberden bakır rj45 porta dönmüş plc bağlamışsınız,fiber her türlü haberleşmede kullanılr, örneğin profibus için de kullanılır yeter ki hat sonunda uygun çevirici olsun.
Özet olarak fiber modbus için ,profinet için ,profibus için,can bus hepsi için kullanılabilir işin esprisi hat başında ve sonundaki çeviricidir.
Umarım anlatabilmişimdir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst