Fiber optik ve optik kablonun farkı

bordokep

Üye
Katılım
20 May 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba abiler okulumda(lise) arkadaşlarım yaptıkları projede optik kabloların ışık geçirgenliği özelliğini kullanarak bir çalışma yapıyorlar bide onun yanına Superonline kablo döşeme merkezinden biraz kablo almışlar fiber optik kablo. Kablonun üzerinde "ITU G657 A2/B3 TB3 RoHS UYUMLU CORNİNG 10/2012 F/0 Abone Kablosu SUPERONLİNE" yazıyor. Ve bu kablo ışık geçirgenliği özelliğine sahip değil/veya biz göremiyoruz.
Optik kablo ile bu kablonun farkı nedir? Cevaplarınız için teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
optik kablo fiber optik kablo aynı şeydir.

ışık geçirgenliği derken şeffaf olmasını beklemiyorsunuz değil mi kablonun.
 
Enfraruj verici konumundaki bir LED ile,bu ışık atımlarıyla tam modüle edilmiş bu sinyal gönderilmişse,yani süperonline'nın fiber optikli internet erişim kablolarından bu gönderilmişse gözle görünmemiştir.Yoksa optik kablodan (Optik elyaftan) bir uçtan verilen normal görünen ışık,elyaf içinde tam yansıma yaparak ve kayıp pek olmadan çok uzun mesafelere bu ışık sinyali başarıyla iletilebilir.Elektronik cihazların bazılarının arkasında bu fiber optik kablo giriş portu ayrıca yer alır.Optik ve fiber optik kablo aynidir,birinde kısaltma yapılıp detaylı da söylenmemiştir sadece.Kolay gelsin.
 
Optik kablo adıyla aldığımız kabloyu soyduğumuzda içinden tamamen saydam bir malzeme çıktı biraz esnek bir cam bigi bir şey bu ışığı iletiyor ama diğerinden iletemedik direk led le acaba sebebi kablonun ince olmasımı. Dediğim gibi proje benim projem değil ben olsam onun içine direk ledle ışık tutup diğer tarafdan geçirmezdim amma velakin arkadaşlar bu şekilde bir çalışma yapıyorlar ben olsam uygun makinelerde falan daha hızlı iletim için kullanırdım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst