Fiş Erime Sorunu Mermer Makina İmalatçıları İçin

Bu Mesaj Ne Kadar Faydalı Oldu ?

  • Faydalı Olmadı

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    3

amore

Üye
Katılım
1 Mar 2006
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba arkadaşlar. Forumda mete enerji diye arattım ve bir kaç fiş erime konusu çıktı. Ben Mete Enerji ege bölge sorumlusu olarak çalışıyorum. Mermer ocak makinaları yapan firmalara fiş priz veriyoruz. Açıkça söylemek gerekirse yanlış kullanım harici şu ana kadar şikayet almadım. Fiş prizlerin erime sebeplerinden en büyüğü yanlış kullanımdır. Bunlardan bazıları sırasıyla şu şekildedir.

1-) Fişi Prize gevşek takmak
2-) Düşük amperaj kullanmak 32-63 gibi
3-) Fiş prize girmiyor diye gres yağı sürüp takmak ( Tabi gres yağı sürünce çalışılan yer toz toprak olduğundan dolayı içine toz toprak giriyor bu sebepten dolayı yanma meydana geliyor )
4-) Gerilim ile ilgili sorunlar
5-) Fişi prizden çıkartırken kablodan çekip çıkarmak

Yukarıdaki yazmış olduğum sıkıntılar ile ilgili bir çok yerde eğitim verdim. Eğitim verdikten sonra ise ocak yetkililerine her makinayı bir kişiye zimmetlemesini söyledim. Gerilim ile kaynaklı sorunlar haricindeki tüm arızalarda ( tabi kısa süreli ) zimmet kimin üstüneyse kendisi ödedi. Eğerki sizlere yardımım dokunacak sa ocaklar hangi bölgede ise sizi en kısa sürede ziyaret edebilirim. Ege bölgesi dışında ise arkadaşlarımız var onları yönlendirebilirim. Bu başlık altına yazarsanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ben 32 amper kullanılan fiş ve prizleri 63 ampere dönüştürdüm biraz kaba ve pahalı oluyor ama sorunu bu şekilde çözdüm,mermer ocak şantiyeleri çok zorlu ortamlar plastik ve kontakların daha kaliteli olması lazım, günde defalarca takılıp çıkarılıyor

Sent from my SM-N910C using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,887
Son üye
ckiplano

Yeni konular

Geri
Üst