felix saç kurutma makinası soğuk üflüyor

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
276
Puanları
1
Konum
kastamonu
merhaba arkadaşlar felix marka saç kurutma makinam sıcak hava üflemiyor sorun ne olabilir.
 
Rezistans arızalı olabilir, koruyucu termik eleman var arızalı olabilir. Uzun süre çalıştırdıysanız termik korumaya geçmiş olabilir arızalanmadıysa soğumasını bekleyin çalışır. Anahtar ve kablolamada da sorun olabilir.
 
rezistans ısıtıyor bir süre düzgün çalıştıktan sonra kapanıyor
 
Muhtemelen dediğim gibi hava emiş kısmı saç dolduğundan rezistans çok ısınıp termiği kısa sürede açtırıyor. Elinizden iş geliyorsa saç kurutmayı açıp arka kısmında biriken saçları temizleyin pervane miline dahi dolanmıştır. İyi temizlemek gerekir. Bayan kullanıcı varsa uzun saçlar butür problemler yaratır.
 
Merhaba Arkadaşlar bende de arçelik marka saç kurutma makinesi var sıcak üflemede 1 dakika bile çalışmıyor hemen kapanıyor açtım fan ve ızgaralar temiz sebebi ne olabilir.
 
Merhaba.
1- Koruyucu (bir emniyet) elemanı olan olan termiği bozulmuş olabilir, gereksiz açmalar yapıyor olabilir. (içi tam olarak saçlar, kıllar ve biriken tüm yabancı maddelerden temizlenmişse eğer)
2- Soğuk üfletme tuşuna bu esnada yanlışlıkla da basıyor olabilirsiniz, bu esnada anahtar sıcak olarak anahtar o konumda olsa bile rezistansın devresine seri bağlı olduğu için rezistans devresini bu basılma süresince otomatik keser ve üfürülen bu hava soğuk olarak üflenmiş olur. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst