fb4 gazlı kesici, Kurulmuş bir mekanizma mekanik olarak nasıl kurulmamış duruma getir

meteakmaz

Üye
Katılım
28 Eki 2008
Mesajlar
68
Puanları
1
Konum
İzmir
herkese selamlar,
Kurulmuş bir mekanizma mekanik olarak nasıl kurulmamış duruma getirilir?
Bir fabrika da Fb4 gazlı kesici var, sonuna kurulduğu için sanırsam sıkışmış, elektrik kablolarını pareler kemirdiği için uzaktan kumanda veya üzerindeki bobin motor swich ler işlevliğini yitirmiş. Motoru yerinden söktük dişlileri hareket ettirdik ama turu tamamladıktan sonra bir daha dişliler hareket etmedi. Açma ve kapama boninlerini elle ittirdik, açma kapama butonuna bastık çektik kesicide bir hareket yok. Çekili yayları serbest bırakıp, Bakım yaptıktan sonra kurup yerine montaj yapıcaz.
Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Schneider servis size noktasal olarak yardımcı olabilir lakin ben şunu söyleyebilirim. Yayı kurulu durumda kitleyen mekanik bir düzen var bu düzen, hem elektriksel olarak açma bobini ile hem mekanik olarak öndeki buton ile hareketlendirilerek tırnak geri çektirilip yay boşaltılıyor.
Açma buton milini takip ederek bu tırnağa ulaşabilirsiniz, ya da bana öyle geliyor.
 
Schneider a telefon açtım, modelin çok eski olduğunu artık teknik destek vermediklerini söylediler, ama pdf formatında kullanma klavuzu gönderdiler, kullanma klavuzu çok ayrıntılı olmadığı için yayları nasıl serbest bırakacağımız bilgisine ulaşamadık. Kesin bir tırnak bu yayları tutuyordur ama onu da keşfedemedik, kesiciye veya kendimize zarar veririz endişesiyle fazla zorlamadık. açma buton mili boşta hareket ediyor, bir yere temas etse zaten o noktayı geri çekicektik.
 
Bu konuda yerinde size yardımcı olabilecek birileriyle sizi temasa geçirebilirim. Lakin sanıyorum bu bir ücret mukabili olur. Eğer hala sorun devam ediyorsa ve çözme ihtiyacında iseniz bana mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

[email protected]
 
Arızayı kendim yapabilir miyim diye bir uğraşıcam, tüper hariç direç bölümleri açmaya çalışacağım, elinde teknik döküman olan varsa yollarsa sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst