Faz+toprak ve Faz+nötr karmaşası

Konuyu hortlatmış oldum büyüklerim kusuruma bakmayın geçen internetten multimetre aldım ve prizlerdeki akımı ölçtüm faz+nötr(kırmızı+kahverengi) 228-232 V faz+toprak(kırmızı+ düz sarı) 228-232 V, nötr+toprak (kahverengi+düzsarı) arası voltaj 0 V olduğunu gördüm. Bunların yerlerini değiştirince Cihazlarda başarıyla çalıştı ve sigortalar hiç atmadı.

1).Bunun anlamını bilemedim nedir bu durumum?
2).Acaba sadece 2 telde mi mutfakta cihazları çalıştırsam faz dışında herhangi kabloyu gizlesem mi? saygılar..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yüksek ihtimalle topraklamanız yok, sıfırlama yapılmış. Ölçü aletini buzzer konumuna alın, sigortaların tamamını indirip elektriği tamamen kesin. Prizlerde takılı fişlerin tamamını çıkartın. Toprak - Nötr arasını ölçün, cihaz sesli ikaz veriyorsa sıfırlama yapılmıştır.
 
Toprak - Nötr arasını ölçün, cihaz sesli ikaz veriyorsa sıfırlama yapılmıştır.
İyi bir topraklama ile yine nötr-faz arası buzzer ölçümünde sesli ikaz verecektir , bence bu yetkin bir kontrol sistemi olamaz . Topraklamanın meger ile kontrol edilmesi lazım . Bina içinde bir yerlerde sıfırlama yapıldıysa bunu bulmanın da ölçümle bir yolunun olacağını sanmıyorum , olması gereken en sağlam yöntem bütün pano ve prizlerin kontrol edilmesidir , yoksa kendi dairenizde sıfırlama olmayıp başka bir dairede sıfırlama yapılmış olsa bile potansiyel sürüklenmesi ile başka dairelerinde çarpılma ihtimali var .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst