Faz toprak arası voltaj

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
276
Puanları
1
Konum
kastamonu
Merhaba arkadaşlar .Faz toprak arası gerilim faz nötr arası gerilimden 2 volt daha fazla olabilir mi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Faz nötr arası 220vac görülmesi gerekiyor.
Faz toprak arası 5ohmdan küçük olmalıdır. Faz toprak voltaj değeri diye bir şey yoktur. Meger toprak cihazı ile ölçüm yaparız.
 
Toprak Notur voltaji cok artabilir. (Binanin yada uzatmanin toprak baglantisi kopar fakat binaya/uzatmaya bagli tum cihazlar birbirine toprak iletkeni ile baglidir. Bu durumda toprak notur voltaji 110v bile olabilir.)

Calistigim bilgisayar firmasinda toprak notur voltaji 1.5V dan yuksek ise cihazi calistirmiyor once toprak voltajinin dusurulmesini istiyorduk.

Buna ragmen musterinin ozellikle sorunlu 3'lu prizlerle calistirdigi cihazlarda toprak voltaji yuksek oldugu icin arizalanan sayisini bile hatirlayamadigim yazici ve terminali onarmak zorunda kalmistim.

Toprak sorunu yuzunden cogu zaman tepesi volkan cukuru gibi acilmis patlamis cipler daha da kotusu PCB de sigorta gibi atmis kopmus/yanmis PCB yollari arizalari ile karsilasiyordum.

Bu konu elektrikli hantal cihazlar icin cok onemli olmasa da ozellikle bir baska cihaza data kablosu ile baglanan elektronik cihazlarda hayati derecede onemli.

Soyleki bu konuda yariiletken firmalarin urettikleri koruma elemanlari bile var.

Mesela evinizde pahali cihazlar var. Komsunuz ile ayni hattan besleniyorsunuz. Komsunuzda faz toprak kisa devresi olustu ve sigortasi atti. Bu komsunuz icin basit bir sorundur sigortayi yeniden aktiflestirir ve isine devam eder. Fakat sizin cihaziniz komsunuzun basina gelen bu hata yuzunden cok ciddi ariza yapabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst