Faz toprak arası ve toprak nötr arası kaç olmalıdır topraklama olup olmadığı nasıl hesaplanır

Katılım
20 Şub 2022
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
22
Toprak ölçümü yaptığımda ac konuma alıp 700 v konumuna getirdim ardından faz nötr arasını 230 volt buldum sonra faz toprak arasını 147 volt buldum nötr toprak arasını 0.76 buldum şuan topraklamam ne alaemde varmı yokmu yeterlimi ustalarından ricam bu değerler bakarak birşeyler yazabilirlermi
 
bak akkor lambam yanmıyor dedim ya, bir açayım. ben hem eski kafalıyım hem de biraz kalın. şimdi 220 volt 100 watt akkor flaman bir ampul. duya tak ama uçları önce yumuşak kablo ile bağla böyle testler içinde tek damar kablo yap uçlarına. güzel izole et çarpılma. priz önümde. kontrol kalemi ile fazı biliyorum. faz / nötr lamba yanar (şık) faz/ toprak yanmaz (şık) toprak / nötr yanmaz (şık) birinci işlem hariç lamba göz kırparsa, kızarırsa durum sakat. bak voltaj ölçmedim ama sağlık kontrolü yaptım. tamam mı güzel insan.
Sanırım 2. şıkkı yanlış hatırladınız. Mantık olarak kar yoksa faz / toprak ışık yanar, hatta topraklama sağlıklıysa faz / nötrdeki gibi parlak yanması gerekir. Eğer zayıf yanıyorsa topraklama yetersiz demektir. Neden ışığın yanması gerekir çünkü nötr de aslında bir trafo topraklamasıdır. Kar varsa zaten test edemezsiniz, açacaktır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst