faz -toprak arası 380v

yankesk

Üye
Katılım
26 Şub 2008
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
43
mrb arkadaşlar.bir poma istasyonu merkezinde 4 adet 250 kw gücünde pompalar var ve softsatrla yol alıyolar bu sişstem yaklaşık altı aydır sorunsuz bir biçimde çalışıyordu.ama şu an da R fazı-toprak arası 380 s fazı toprak arası 380 v t fazı-toprak arası 0 v var.toprak nötür arasındada kaçak olduğundan dolayı 220 v okunmakta.benim aslında merakk ettiğim şu. bu değerlerle panodaki toprak barasına dokunduğumuzda çarpılırmıyız?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sizin fazlardan biri direkt toprakla tam temas kurmus durumda. Eger topraklama baglantiniz da kopuk ise Allah muhafaza, o panoya sakin ellemeyin.
Benim anlamadigim su ana kadar herhangi bir kesicinin devreye girip enerjiyi kesmesi gerekirdi. Aklima gelen tek ihtimal : Fazlarin biri direk pano sacina temas ediyor fakat pano saci topraklanmadigi icin bu enerji topraha verilemiyor. Bizi daha sonra lutfen bilgilendiriniz. Saygilar
 
topraklama bağlantım kopuk değil topraklama bağlantııs toprağa ulaşır vaziyette.ayrıca fazın birini veya ikiksının panoya bağlanıtsı olsasa dahi topraklama hattından bu gerilim toprağqa ulaşıyor bence .ama ben faaz-toprakm arası 380 v ölçmekteyim.bu değeri toppraklamam doğru yapıldığı halde nasıl okumaktayım vede toprak barasına dokunduğumuzda çarpılırmıyız.
saygılarımla
 
bu konuda uzman arkadaşların yardımına ihtiyacım var
 
Tesisatta priz varsa kontrol edin. Birisi mA seviyasinde elektrik kaçırıyor olabilir.
 
sayın yankesk
toprakla 380 volt ölçtüğünüz yer,soft starter çıkışı , yani motor girişi midir?Yoksa softstarter girişi,yani işletmenin normal gerilimi midir?
 
O zaman sizde soyle bir karisma olmus : R fazi ayni, S fazi ayni, T fazi yerine toprak gelmis, Toprak yerine ise T fazi gelmis.Notr ayni kalmis.
 
ben bu değerleri motroalrı kontrol eeden panodan okuyorum vede bu panodan sadece aydınlatma panosuna bir besleme veriyorum.bu panoda bir adet 1600 a şalter vede 4 gözdede (herbiri ayrı bir gözde olmak üzere)motrların yol veren softstarterler vede bunların şaletreleri röleleri vs. bulunmakta

toprakla ölçtüğümüz faz softasatrterın girişi yani ana baradan ölçmekteyim ben bu değeri.


O zaman sizde soyle bir karisma olmus : R fazi ayni, S fazi ayni, T fazi yerine toprak gelmis, Toprak yerine ise T fazi gelmis.Notr ayni kalmis

kontrol ettim ama öyle bişeyde yok.

_________________________________________________
üst üste mesaj yollamak yerine son mesajınıza değiştir butonu ile ekleme yapınız
 
bütün faz-faz aralarını 380 v okuyorum faz-toprak arasıda 2 faz için 380 v okuyorum.diğer faz için bir değer göstermiyor.buradanda kaçağın 3.fazdan olduğunu anlayabiliriz.ama dediğim gibi benim asıl merakım bu okuduğum gerilim insana zarar verirmi(topraklama düzgün yapılmış vaziyette)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst