Faz sırasını yanlış bağlamak

xseroot

Üye
Katılım
30 Ara 2018
Mesajlar
21
Puanları
1
Arkadaşlar bugün çalışan sürücünün yanına ek bir sürücü daha eklemem gerekti.
Çalışan sürücünün L1-L2-L3 girişinden kablo çekerek diğerini beslemeyi düşünüyordum, ancak yeni motorda sanırım bu sıra ile bağlamadım, enerji verince yeni başladığımda direkt patlama oldu ve sigortayı attırdı, sürücü kondansatör patlaması mi olmuştur sizce sorun ne olabilir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
giriş kısmında faz sırasının karıştırılması sıkıntıya neden olmaz. devreye yeni sürücü eklemişsiniz koruma sağlayan tmş veya sigortayı da değiştirmeniz gerekir. aslında yeni koruma elemanı takarak sürücüleri ayırmanız daha doğru olacaktır.
 
A
Tms 400 amper ve direkt oradan besleniyor
Arada sigorta yok mu?Eğer sigorta yoksa zaten baştan yanlış yapılmış bir işlem 3kw motor sürücüsü 400A e bağlanmaz sürücünün üstünde giriş akımı yazar bu akıma uygun sigorta takılmalı her iki sürücüye de bu sigortalar uygun amper de takılmalı.400A tmş açar açmaz mı attı?Eğer öyleyse bağlantı yaparken kabloları kısa devre yapmış olabilirsiniz eğer sürücü açıldıktan sonra tmş attıysa motorda kısa devre olmuş olabilir bu da sürücüye zarar vermiş olabilir?Sizin sürücü hangi durumda TMŞ yi attırdı?
 
Paralel bağladım iki sürücuyu, TMS ve kompanzasyon üzerindeki sartel aynı anda atti, paralel bağladım sürücüde faz sırası farklı olmasından değil diyorsanız, kısa devre yapacak bir yer görmedim, yarın sürücünün doğru yerine mi bağladım kontrol edeceğim, faz sırası onemsiz ise baska bir secenek kalmıyor.
 
Sürücü girişinde nötr toprak kabloları karışmış olmasın? Varmı böyle bir ihtimal?

Yanlışlıkla fazlardan biri nötr yada toprağa bağlanmış olabilir mi? her ihtimali düşünmek lazım.
 
Son düzenleme:
sürücü devreniz korunmuyor. bu yüzden sürücü veya sürücülerin zarar görmüş olabileceğini unutmayın. kablo izolasyonunu ve bağlantınızı kontrol edin. dalgınlıkla sürücü üzerindeki motor çıkışlarına enerji vermemişsinizdir inşallah!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst