Faz koruma

tex

Üye
Katılım
15 Kas 2013
Mesajlar
137
Puanları
1
Slm arkadaşlar benim sıkıntım yeni açılan bir işyerine üç faz dağılımı yaptım fakat yarın ,öbür gün olaki nötr gelmez veya gevşeklik yaparsa fazların nötr üzerinden geçerek cihazların iki faza kalmasından korkuyorum bunun için maliyeti düşük koruma yöntemleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ben kontak tör sistemi kullanıyorum fazları kontaktör üzerinden geçiriyorum nötürü de makina üzerinden köprüleme yapıyorum makina çalışma butonuna bastığında nötr den kontaktöre veriyorum ve kontaktörü çektiriyorum olası bi nötr eksikliği durumunda kontaktör çekmiyor ve makina ya elektriği ver miyor çok faydasını gördüm 7000 tl lik makinayı ölümden döndürdüm bnce dene
 
Çeşitli firmaların, gerilim kontrol veya 3 faz kontrol dedıkleri gerilim kontrol röleleri var, ayarlanan gerılım toleransları dışında gerilim gelmesinde, hemde nötr kopmasında devreyi keser. Amerıkayı yenıden keşfetmeye gerek yok. Tüm malzemecilerde bulunur.
 
Söylenen tüm uygulamalar kullanılabilir. Ama şöyle bir sıkıntı var. Resimde işaretlediğim 1 nolu kısımda yani öncesinde kopukluk olursa koruma devreye girer. Çoğu kopuk bu kısımda meydana gelir.
2 ve 3 nolu kısımda kopukluk olursa koruma işe yaramaz. Cihazlar aşırı gerilime maruz kalır. İlkine göre azda olsa buralarda da kopukluk oluyor. Yani yüzde [emoji817] koruma yapmak mümkün değil. Bahsedilen korumalardan uygun olanını tercih edip uygulayabilirsiniz. Tesisatı da elden geçirip güçlendirirseniz, özellikle nötrü, sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Kolay gelsin.
PicsArt_03-23-05.00.57.jpg
 
Öncelikle 3lü gurup salter den geçir
Kar.dan geçir
Kontk.gecir notur u direk kontk.ver hemen yanına faz koruma rölesi tak
Düzgün sırala faz rölesi çıkışını kontk.ver
Sonra istediğin karuma tmm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst