Faz koruma rölesi RM35BA10

awesome32

Üye
Katılım
27 Haz 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle herekese iyi akşamlar dilerim.Forumda yeniyim ve konuyu yanlış yere açtıysam yetkili arkadaşlardan özür dilerim. Benim bir sıkıntım var ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. benim 3 adet trifaze motor için faz koruma faz sırası koruma rölesi takmam gerekiyor.Ve elimdeki model schneider'ın RM35ba10 modeli.Şema var ancak şemadan çok anlamıyorum maalesef.Rölenin önünde kaçak akım var bu röleden geçirip sigortalara dağıtmam gerekiyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Bu röle otomasyon panosu için midir onuda bilmiyorum. 3 tane motor için tek röle yeterli mi onuda bilmiyorum :) Ayrıca rölenin üzerinde simple ve double diye bir seçenekte var onu da anlamadım.Yardımcı olabilecek birisi var mı ? rm35ba10.jpg2z.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öncelikle herekese iyi akşamlar dilerim.Forumda yeniyim ve konuyu yanlış yere açtıysam yetkili arkadaşlardan özür dilerim. Benim bir sıkıntım var ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. benim 3 adet trifaze motor için faz koruma faz sırası koruma rölesi takmam gerekiyor.Ve elimdeki model schneider'ın RM35ba10 modeli.Şema var ancak şemadan çok anlamıyorum maalesef.Rölenin önünde kaçak akım var bu röleden geçirip sigortalara dağıtmam gerekiyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Bu röle otomasyon panosu için midir onuda bilmiyorum. 3 tane motor için tek röle yeterli mi onuda bilmiyorum :) Ayrıca rölenin üzerinde simple ve double diye bir seçenekte var onu da anlamadım.Yardımcı olabilecek birisi var mı ? Ekli dosyayı görüntüle 17508Ekli dosyayı görüntüle 17509




Kumanda fazını Faz koruma kontaklarından geçirseniz nasıl olur ? Eğer mühürleme ile çalışıyor ise,Faz +Sigorta+FKR Kontakları+Acilstop+Stop+Start Şeklinde deneyebilirsniz.Çalışma şekli ve yerini siz göz önünde bulundurun ben sadece öneride bulunuyorum :)
Biz Bunları Sistem Start devresinde kullanıyoruz yani en az 10 Motor var ve 220V altı veya üstü olursa sistem start kontaktörü devreden cıkıyor ki buda motorları durdurmuş oluyor.
 
kumanda fazını önce faz sırasına gir ordan cik motor korumaya gir kumandanı kur çalışsın
 
kumanda fazını önce faz sırasına gir ordan cik motor korumaya gir kumandanı kur çalışsın

Yani L1 L2 L3 girip 12 11 14 den mi çıkıp sigortaya giriyorum Y1 Y2 ve E1 ucu boşta doğru mudur
 
Yani L1 L2 L3 girip 12 11 14 den mi çıkıp sigortaya giriyorum Y1 Y2 ve E1 ucu boşta doğru mudur

L1 ve L3 uçlarını röleye Paralel L2 fazını E1 ucunu motora seri bağlanacak. kumanda fazı 11-14 bağlanacak. Y1 ve Y2 için hiç bir açıklama yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst