Faydalı Fren

Katılım
9 Mar 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
Merhaba
Elimizde 10 tonluk köprü vinç bulunmakta,halat motoru 7,5 kw lık tır. Bu vince 10 tonluk bir yük asılıp indirme işlemi yapıldığında balatalı frenlemede çektiği akım değeri ne olur, dinamik frenlemede çektiği akım değeri ne olur, hidrolik frenlemede çektiği akım değeri ne olur? Faydalı fren yapılırken çekilen bir akım değeri görülür mü?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
mrb bu tip frenlerde dinamik fren kullanılmaz balatalı fren yani elektrik fren heb sıkıntı yaratır en güzeli hidrolik fren sorunsuz çalışır motoru yormaz çektiği akım 2 amper maksimum
 
mrb bu tip frenlerde dinamik fren kullanılmaz balatalı fren yani elektrik fren heb sıkıntı yaratır en güzeli hidrolik fren sorunsuz çalışır motoru yormaz çektiği akım 2 amper maksimum

volimte_Im Kardeşim yaptığın yorum yanlış 10 tonluk bir vinç te çok rahat balatalı fren kullanılır ve sıkıntıda yaratmaz, dediğin gibi dinamik frenleme kullanılmaz ama hidrolik frende bu tip bir vinç için çok masraflı olur. Doğru fren seçimi için vincin çalıştığı ortam, kaldırma hızı ve halat donanımını bilmek gerekir. Ek olarak 11 yıldır vinç sektöründe çalışan biri olarak 10 tonluk vinçte balatalı fren yeterli olacaktır.
 
vinçlerde dinamik frenleme de kulanılır mekanik frenleme de kullanılır. her fren sisteminin görevi ve işlevi ayrıdır.frenin bağlandığı yerin momentine göre seçilir. çünkü frene kaç devirde ne kadar yük geldiği hesaplanmalıdır.
Vinçlerde Balatalı mekanik fren kulanılması şart tır kaç tonluk olursa olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst