Fatek PLC de Bas çek komutu + Ladder tekrarlama

Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
312
Puanları
6
Hayırlı Pazarlar herkeslere, Fatek PLC yi öğrenmeye çalışıyorum. Fakat Fatek PLC de Ladder program da şemaları yazıyorum servo motor sürüyorum , motorun her durduğunda sayıcı ekranına 1 yazmasını istiyorum ama bu sayıcı videolarını izliyorum sinyal her geldiğinde 1.2.3.4.5... diye basıyor gidiyor bunun sinyalin geldiğinde 1 yazıp o sinyal tekrarlanana kadar da 1 kalmasını sağlayamazmıyız ? örneğin motor durdu m3 kontağına sinyali verdi sayıcı 1 yazdı o m3 kontağı tekrar sinyal kesilip tekrar gelene kadar 1 de kalıp tekrar işlem tekrarlandığında sayıcı üzerine 1er 1 er ekleyerek işlemi tekrarlayacak. Yani yazdığımız ladder da işlemleri tekrarlatmayı da çözebilirsem çok makbule geçecek :)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba,

yükselen kenar kontak kullanın. sorun çözülecektir.
 
Evet Yükselen kenar kontak ile sorunu hallettim çok teşekkürler.. HSPSO komutu ile servoyu sürüyorum servo işini bitirdikten sonra diğer işlemlerde gerçekleşiyor ama bu işlemler olduktan sonra herşey duruyor. Bunu nasıl tekrarlayacağım ?
 
Son düzenleme:
Merhaba
Fatek plc de yeniyim set reset komutlarında fonksiyon komutlarında sıkıntılar var similasyon yapıyorum kontağı on yapıyorum setde on veya of yazması lazım ama hiç bir şekilde çalışma olmuyo
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst