fatek ile dier marka plc

genç22

Üye
Katılım
9 Ara 2011
Mesajlar
206
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar benim şöle bi sorum olucak fatek plc ethernet portu ile başka bir plc inin ethernet portuna bilgi göndernek istiyorum fun 151 komutu ile yapıcam anladığığm kadarıyla fatek ethernet modülünü konfigirede ettim fakat iletilecek veriyi nasıl ve nereye yazıcamı bulamadım yada karşı tarafta bunu nasıl okicamı böyle bir uygulama yapan varsa yardımcı olursa sevinirim mesela s7 1200 ile fatek gibi
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Anlaşılan bu işi yapan yok arkadaşlar
 
Ethernet (TCP-IP) protokol ama hangi iletişim deseninde ?
Kim server kim sunucu ?
Anlaşılan ilgili bu dökümanı okumamışsınız.
 
Bu dökumanı okudum fakat benim yapmak istediim fatek ile başka marka bir cihaz fatekler kendi arasında olsa kolay bana fatein gsd dosyası lazım hiç bir yerde bulamadım elinde olan varsa paylaşırsa sevinirim
 
böle bir şeyin opc server olmadan mümkün olacağını düşünmüyorum . ancak methernettenodbus tcp üzerinden haberleşebilir siniz . yada bir operatör paneli ile olabilir ... çünki s71200 plc ile fatek plc data yapıları adreslemeleri farklı .. bir data blokta biri register mantığında çalışıyor .
 
Merhabalar;

Öncelikle fatek ile haberleştireceginiz cihazında aynı haberleşme protokolünü destekliyor olması lazım. Örnegin fatek bu konuda modbus protokolünü desteklemektedir.
Örnek bulabilmeniz için www.fatek.com.tr adresinden egitim sınıfımızda foruma bakabilrsiniz.

İyi çalışmalar;
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst