Fatek FBs PLC - Delta Frekans Konverter Modbus Haberleşme

sgocmen

Üye
Katılım
1 Nis 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Fatek FBs PLC ile 5 adet Delta Frekans Konverteri Modbus ile nasıl haberleştirebilirim. Modbus haberleşme konusunda bilgiye ihtiyacım var. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
petek teknolojideki yetkililerle görüşmenizi tavsiye ederim.yardımcı olurlar.
 
Merhaba ,
Delta sürücü tarafında haberleşme parametre ayarlarını yapmalısınız ilk başta.
 
Fatek FBs PLC ile 5 adet Delta Frekans Konverteri Modbus ile nasıl haberleştirebilirim. Modbus haberleşme konusunda bilgiye ihtiyacım var. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Merhaba Arkadaşım,

Fatek PLC'de bir modbus tablosu oluşturuyorsun. PLC üzerinde kullandığın portun haberleşme parametre ayarları ile inverter portu haberleşme parametrelerini ayarlaman gerekiyor. Bu parametreleri ve uygun bağlantıyı yaptıktan sonra bütün kontrol PLC de oluyor. Ben daha önce Fatek PLC ve Toshiba inverter ile modbus haberleşme uygulaması defalarca yaptım. Bu uygulama ilgili örnek Fatek PLC programı ektedir. Buradan yola çıkarak çözüme ulaşabilirsin.

Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • fatek_toshiba_modbus.pdw.zip
    3.9 KB · Görüntüleme: 68
selam
petek teknolojiden bu örnek programı alabillirsin. ilk programı petek teknolojideki arkadaşlarla beraber yapmıştık. kolay gelsin
 
Merhaba,

Fatek PLC-Delta FC haberleşme ayarları ile ilgili örnek program paylaşabilecek kimse yok mu?
 
arkadaşlar merhaba modbusla bi kaynak modülü haberleştirmiştim önce hangi adreslere yazacagımı ögrendim (modülün adresleri) sonra ona göre modbus tablosunu oluşturdum (modulun adreslerini tabloya yazarken hep bi fazlası yazılıyo örnegin modulun adresi 05 ise plcde modbus tablosuna 40005 yazıyorsun 40000 fatek standardı başa yazılıyo ) sonra 150 fonksiyonunu kullanıp göderiyosun ben böyle yaptım oldu hiç sorunsuz çalışıyor . herkese iyi çalışmalar....
 
selamun aleykum modbus üerinden delta sürücüyü ileri geri çalıştırabilirmiyiz plc fatek
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst