Fatek Fbs-60MA asansor uygulaması yardım

Katılım
15 Kas 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
fatek plc ımde asansorume sefer sayısı koymak ıstıyorum... asansor 100 sefer yapsın 101 de dursun. bunu nasıl yapabılırım...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Selamlar.Sefer adedini sayabilmek icin bir girisi secmeli buraya uygun bir malzeme ile sivic sensor gibi bu her seferde bir sinyal vermeli ve bu sinyali plc icinde bir sayici ile istediginiz degere set edebilirsiniz sayici set edildigi degere gelince sayici kontagini stop devrenize ekleyip sisteminizi durdurabilirsiniz.
 
c200 sayıcısını kullan x35 gırısıne bır adet swıtch bagla 100 sayısı olunca ıstedıgın adresı reset yada compare komutları stop yapabılırsın....bv arada c200 saycısını secerken alt+d yapmalısın...
 
İlk önce bir sinyal ile sefer saysını bir sayıcı sayesinde okuman lazım.ve sayıcının içeriğini compare komutu ile karşılaştırıp istenilen sefere gelince reset edip otomasyonu yapabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst