FAT(32) ile ilgili kaynak arıyorum, tavsiyesi olan var mı?

karaapak

Profesyonel Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
1,932
Puanları
507
Yaş
36
Merhabalar, aslında konum mikrodenetleyici ile ilgili, SD card a veri yazan bir program oluşturdum fakat şuanda ancak verileri row data yani belli bir sektöre dosya sistemi olmaksızın yazabiliyorum, amacım FAT32 dosya sistemini tam mansıyla öğrenip verileri .txt gibi dosyalar şeklinde depolayabilmek ve SD Card ı bilgisayara takınca pic ile yazdığım verilerin bilgisayar tarafındanda anlaşılabilir olmasını sağlamak. Microsoft un sitesindeki dökümanı indirdim inceledim ayrıca Paul adında bir arkadaşında güzel bir dökümanını buldumm ve inceledim az çok sistem hakkında kafamda birşeyler canlandı yinede bilgisayar bölümü okuyan arkadaşlara bunun ders olarak verildiğini düşünerek ders notları veya bu konuyu anlatan kitaplar şeklinde bilgisi olan kişilerin mevcut olabileceğini düşünerek konu hakkında kapsamlı bilgi edinme ihtiyacımı karşılamak için bilgilerinize başvurdum. Kısacası bilgisayarın anlayabileceği şekilde bir depolama aygıtına FAT (özellikle FAT32) formatında veri yüklemek için bilinmesi gerekenleri, prosedürün nasıl işlediğini, anlatan varsa Türkçe (ingilizceleri okuya okuya bıktım artık) ders notu vs. kaynak tavsiyesi istiyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar aramızda hiç bilgisayar programcısı yada FAT dosya sistemi hakkında tecrübesi olan kimse yokmu? Ne dersiniz bilgisayar forumlarınamı açsam konuyu?
 
Sana tavsiyem "MikroC ile 18F4550 " kitabına sahip olman istediğin bütün denemeler için örnek bu kitapta mevcut bende de var fakat şu an bayramda olduğum için sana o kısmı atamıyrum...
 
FAT16 için en güzel döküman bu.. FAT32 için araştırma yapmadım şimdiye kadar.. FAT16 bana yeter gözüyle baktım.. PCdeki FAT16 desteğini uzun süre kaldıracaklarını sanmam..

file allocation table - 16bit
 
Gerçekten şuana kadar bulduklarıma kıyasla çok iyi gözüküyor tam incelemeyi yapmadım ama işimi göreceğini düşünüyorum, GüvTek sende olmasan böyle konularda cevap alamayacağım herhalde
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst