Farklı TV'lerin Tüpleri Birbirine Uyar mı?

Tüp boynu soket ile genişlemeye başladığı yerdir, EHT kablosunu deşarz etmeli ondan sonra işleme kalkışmalısın. 110 derecelik tüplerin boynu maalesef hassas çok kırılgandır saklamak ayrı dert, saklansa bile aynı kaliteyi verir mi gün gelince muamma, bu kounda tecrübem bilgim yok.

Zaten bir soket, bir EHT bir de şase bağlantıları var, tabi saptırma bobinini de tak çıkart yapacaksın, elbet test edebilirsin her şey normalse yayın da vermeyeceksen ekranda karıncalanma görürsün :).

Tüp olarak saklamam, tv yi komple kasasıyla saklarım olursa. Kırılma derdi olmaz o zaman sanırım.

Saptırma bobinini takıp çıkartmayı anlamadım?

Sonradan edit: Tüpün üzerindeki saptırma bobini de bir nevi şaseye ait elektronik parça mıdır? Yani tüpü aynı modele ait yedek parça olarak bile temin etsek saptırma bobinini eski tüpten söküp yeni tüpe mi takmak gereklidir?


70 ekran kesin 110derece olur tüpün boynu bazılarında kalın olabiliyor saptırma bobinini sökme uydur...

Saptırma bobinini sökmeyip uydurmak nedir? Yukarıdaki soruyla aynı şey sanırım :)

Bu sefer de boboin soketi uymaz veya kablo yerleri değişik yerde olur :). @Eyong meslek nedir kardeşim?

Ticaret yapıyorum Sayın By Lent, çocukluğumdan beri elektronik ve elektiriğe meraklıyım, beceriksiz olduğum söylenemez ama tüplü tv ile ilgili merakım sadece bu sene hasıl oldu.

80-90 yıllarda çocukluğunu geçirmiş her erkek çocuğu gibi atari salonlarındaki büyük arcade kabinlere hastayım, bir adet sıfırdan üretip hazırladım kendime. Gerekli her şeyi de hazırladım, bir tek 70 ekran bir tv nin tüpünü ve şasesini söküp monte etmesi kaldı. Bu yüzdendir bu saçma sorularım :)

Saygılar.
 
Picture52.png

110 derecelik resim bulamadım ama temelde aynı parçalardan oluşur, bakır renkli kısım saptırma bobini ve ondan sonraki ile tüp soketi olan ksım tüp boynudur. @confickerbelasi Ustam bobin neden değiştirilmez diyorsunuz?
 
geometri ayarları ile uğraşmak istiyorsan yap patern cihazımız yoktu dükkanda osilaskop bile yoktu...
 
Valla bizim dükkanda da yoktu hatırladığım 55 ekranlkarda rahatlıkla değiştirmişliğimiz vardı.
 
biz hiç değiştirmedik genelde ya aynı marka,model olurdu yada onun orijinal yan sanayi tüpü olurdu egetüp sanayi renkli tüp satıyordu...
 
Çok teşekkürler.

Yani tüp uysa bile ya saptırma bobinini de eski tüpten söküp yeni tüpe takacağım, ya da yeni tüpteki saptırma bobinini sökmeden uyduracağım (sanırım kablolarını uydurmak)

Olur da bir gün dediğim gibi bir işlem yapmak gerekirse sizi tekrar rahatsız ederim, bu bilgiler de burada kalır ve başka birilerinin de işine yarar belki. Çünkü arama yaptığımda böyle bir bilgi hiç bulamadım internette.

Ama artık var, sağolun.
 
Tüplü tvler çöplere gidiyor hep .Çoğunun tüpü sağlam.Bende çok sakladım baktım lazım olmuyor.Bende geri dönüşüme yolladım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst