Farklı kapasitedeki 18650 pilleri paralel bağlama

Merhaba;
Pilleri kapasite test cihazıyla ölçtüm ve ısınanları kenara ayırdım .Kapasiteler arasında zaten fazla bir fark çıkmadı . 1790-1820-1880 Mah gibi. Bu şekilde yaklaşık 20 tane sağlam pil elde etmiş oldum .2 tane powerbank yaptım , geriye kalan pillerle de bms devresi kullanarak eski ışıldaklara yerleştirdim.

Bu anlattıklarımı haziran ayında yaptım ve 4 aydır günlük olarak kullanıyorum, gayet performanslı bir şekilde çalışıyor.En ufak bir sorunla karşılaşmadım.

Kullandığım pillerin hepsi Sanyo marka ,4 aydır kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Farklı pilleri bir arada kullanmayı da deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak
Aynı markalarda sorun çıkmıyor. Farklı markalarda sorun çıkıyor. Benim anlatmak istediğim bu aslında. Kapasitenin farklı olması önemli değil. Önemli olan tek şey marka. Kolay gelsin.
 
Evet arkadaşlar powerbank kutum bu gün geldi. Bir adet pil takarak test ediyorum. Herşey sorunsuz çalışıyor ama devreden cızırtı sesi geliyor çok hafif. Satıcıya sorduğumda bunun olabileceğini ve herhangi bir sorun olursa iletişime geçebileceğimi söyledi. İnternette de araştırdığımda bir çok powerbankta bu ses mevcutmuş. (Benim kullandığım iki cihazda da yoktu.) Sizce bu bir sorun mu?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst