Farklı bir tasarruf cihazı... çalışma mantığı farklı. yorumlarınız ve fiyatı...

abuzerefendi

Katılımcı Üye
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
451
Puanları
99
Yaş
40
Bu şekilde tasarruf cihazının fiyatını bilen varmı? bence fiyatı çok fazla olur kendini bile egale etmez o yaaa. Cihaz şöyle ;

Geçen gün babamı telefon ile aramışlar. yeni bir cihaz çıkarmışlar. sözde %50 daha ucuza elektriği alıyormuşsun. nedir diye sorduğumda sanırım ups yapacaklar çünkü sayaçta gece ve gündüz tarifelerini açtırmanız gerekli. cihazımız kendini gece şarj edecek ucuz elektrik ile gündüzleri de onu size sunacak. böylelikle %50 tasarruf sağlıyacaksınız vs demiş. fiyatı ne idi diyorum babam 12 ay taksit yapıyorlarmış diyor :) böyle bir şeyi bilen varmı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bunu duymadım. Ama ups biraz pahalı olabilir. Birde şarj olurken elektriği nekadar tüketeceği durumunu öğrenmek lazım..
 
Bu sistemi yapan veya yapmak isteyen yurdum insanlarına forumlarda denk geldim, en azından böyle bir sistemle daha ucuza elektrik kullanacağını düşünenler yok değil ama henüz, gündüz ortalam elektrik sarfiyatım ne kadar, ve ne ödüyorum, eğer geceleri gündüz kullanacağım kadar elektrik depolasam ve buna kayıplarıda katsam bu depolanmış elektriği gündüz kullansam ne kadar ucuza gelir hesabını yapanı görmedim, aslında ups veya güneş paneli ile elektrik depolama kullanma yapmış biri olsam hesabı yapardım ama benim teorik ve kulaktan duyma bilgilerimle bu hesap çarşıdakine uymayabilir, ben bu konuda tecrübeli kimselerin bizi aydınlatacağını düşünüyorum, ha birde sistem kendini ne zaman amorti eder, ve ne süre bataryalar ölmeden çalışabilir bunuda hesaba katmak lazım ve aklıma gelmeyenler.
 
tek zamanlı tarife= günün her saari 18 kuruş.
çok zamanlı tarife 6:00-17:00 =18 kuruş
17:00-22:00=32 kuruş
22:00-06:00=8 kuruş

gündüz ve akşam(6:00 dan 22:00, 13 saat) evin tüm ihtiyacını karşılayacak ups, minimum 10 kva olmalıdır. yaklaşık 5000-8000 tl.
akü ömürleri 2-3 yıl.

neresinden bakarsanız bakın hiç bir avantajı yok..

bunun yerine ben size yaklaşık 1 yıldır uyguladığım yötemden bahsedeyim.

bir dilekçe ile çok tarifeli abonelige geçtim..
evdekileri biraz bilinçlendirdim, pahalı saatlerde elektrik kullanımına dikkat etmeleri için.
buz dolabı pirizine programlı pirizlerden taktım akşam devre dışı.
çamarşır ve bulaşık makineleri 22:00 sonra çalıştırıyoruz, ütülerimizide bu saaten sonra yapıyoruz.

ortalama 80-100 tl olan fatura, ortalama 50 tl ye indi.. tabi dikkatli olmazsanız artabilirde.
 
bence ne yaparsanız yapın elektrikte tasarruf harcamazsan olur az kullanıp çok harcama fizik kurallarınada aykırı :)fikra gıbı bır kelimeyle bıtıreyım EY EDİP ADANADA PİDE YE tersten okuyun yıne aynı kelıme okuyacaksınız :)ukalanın bırı var bu forumda gecenın saat uçunde yorum yazmış diyecek ama takmıyorum kaale almıyorum artık herkese hayırlı sabahlar
 
Gece depolama yapıp gündüz harcamak için ne kadar akü grubu koymak lazım yada diğer bir deyişle evin küçük odasını bu işe ayırmak lazım : 10 kva UPS Fabrikada 3 Adet makinayı en fazla yarım saat idare ediyor evde çamaşır ve bulaşık makinesinide heralde 1 yıkmalık idare eder. geri dönük olarakta 2-3 yılda kendini amorti eder yapılan tasarrufda akü parasıyla aynı hesaba gelir heralde, UPS den gelecek fan gürültüsü ve UPS in kaplayacağı alanıda düşünürsek çokta taliplisi çıkacağını düşünmüyorum.
 
Bana da zaten bu saçma geldi ama adamlar 1 metrelik bir cihaz bağlıyacağız diyorlarmış. 250 tl * 12 ay demişler. %70 tasarruf demişler. ya burada aküye şarj için bir kayıp sonra şarjı tekrar 220 ye çevirirkende kayıplar oluşmuyor mu? bana hiç mantıklı gelmedi.
 
bu tip kandırmacalarla hiç zaman kaybetmeyin telefonu derhal kapatın dinlemeyin daha böyle bir tasarruf cihazı dünyada bulunmuş değil en iyi tasarruf elektriği bilinçli kullanmaktan geçer. unutmayın ki bu tip insanların amacı vatandaşın üç beş kuruşunu cebinden nasıl alabiliriz düşüncesi adamlar oturmuş gece gündüz bununla uğraşıyorlar.slm
 
Son düzenleme:
Sn.Rezistans'a tamamıyla da katılıyorum,en iyi tasarruf daha önce de söylediğim gibi sadece elektriği verimli,bilinçli kullanmayla olabilir.A+,A++,A+++ enerji sınıfındaki ev eşyaları ile,eski ve verimsiz beyaz eşyaların değiştirilmesi ile bu olabilir.Şebekeye iade edilen reaktif gücü biz ne diye kompanse edip,toplam çekeceğimiz gücün de azalacağı yanılgısına düşelim,bu gereksiz kompansazyon hiçbir tasarrufu bize sağlamaz.İçine konulan sabit bir kondansatör veya sabit değerli diğer elektrik elemanı,belki 1000'de bir mucizevi bir şansla bir cihaza tesadüfen uyarak,onun da bu reaktif gücünü kompanse etti diyelim.Bizim reaktif sayacımız evlerimizde bulunsa,belki bu 1/1000'de uyum sağlayan bu nadide cihazın çektiği akımı azaltabilir diye farzedelim.Ama ya geriye kalan 999 adet farklı cihaz! Onlara hiçbir etkisi olamaz,eğer mantıklı düşünürseniz bunu rahatça da görebilirsiniz.

Yakıt tassarrufunu sağladığını iddia eden mağnetik (Mıknatıslı) bilezikli cihazlar için de bu durum aynidir,bir aldatmacadan öte değildir ne yazık ki! İçinden geçen akışkan,benzin,motorin,doğalgaz gibi,demir,nikel,kobalt,vb.neodyum,vb.güçlü bir mıknatısın etki edeceği ferromanyetik bir malzeme durumundan uzaktır.Kasetlerde kullanılan mağnetik,demir tozlu bir şeritle kaplı olsaydı,bu mıknatıs,düzensiz olarak şeritte yer alan bu demir,krom tozlarını,bir hizaya getirip düzeltebilir,düzeltirken de silebilirdi.Mıknatıs ancak mağnetik kuvvetinin etkileyebildiği malzemeleri bir düzene sokabilir,ama hidrokarbonlar olan,benzin,motorin,doğalgaz gibi çeşitli petrol türevlerini asla da düzene sokarak yakıtın yanmasını hiç azaltamaz.Siz pedala gaz pedalının altında sanki bir yumurta varmış gibi dikkatli olarak da basarsanız,spor kullanmazsanız,camları açık sürmez,kalın standart dışı olan lastik kullanmaz,aracın motor bakımlarını,ateşleme,filtre,vb.parçalarını her zaman bakımlı tutarsanız,ancak o zaman gerçek bir yakıt tasarrufunu da sağlamış olursunuz.Ondan ötesi tamamen uydurmadır,gerçeklerden de çok uzaktır,bu tür cihazlara asla itibar etmeyin.Kolay gelsin.
 
bu tip kandırmacalarla hiç zaman kaybetmeyin telefonu derhal kapatın dinlemeyin daha böyle bir tasarruf cihazı dünyada bulunmuş değil en iyi tasarruf elektriği bilinçli kullanmaktan geçer. unutmayın ki bu tip insanların amacı vatandaşın üç beş kuruşunu cebinden nasıl alabiliriz düşüncesi adamlar oturmuş gece gündüz bununla uğraşıyorlar.slm

sn REZİSTANS bende aynen katılıyorum. tv kanallarında önceden normal reklam kuşakları olurdu. şimdi resmen REKLAM PROGRAMLARI yayınlanıyor, baldan tencereye, tablet pc lerden zayıflama ilaçlarına. Yani inanılmaz adamlar sunuculu falan yarım saatlık program hazırlamışlar.

İlk arayan 300 kişiye 1200 tl normal satış fiyatı olan tablet pc, sağdece 289 tl ye. daha ne soytarılıklar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst