Farklı Şehirlerde Bulunan Scada'ları Merkezi Yerden Kontrol ve İzleme

Katılım
24 Haz 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaşlar,
Benim sorunum şu elimde bir çok şehirde kurulu olan citect Scada projelerini internet üzerinden tek bir yerden izleme ve kontrol edilebilir hale getirmek istiyorum. Bununla ilgili bilgi birikimlerinizi paylaşabilir misiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Scadalarda belirtiğin işi yapan Web Client modülü var citect scadada web client ile merkezden kontrol ve izleme yapabilirsin.
 
evet web client modülü var scada ekranının aynısını browser üzerinde kullanabilmemize olanak sağlıyor. Benim istediğim farklı biraz şöyle ki projelerde kullanılan tagları yeni bir proje ekranında kullanabilmek istiyorum. aynı görüntüyü göstermek yerine benim istediğim şeyleri gösterebileyim. bunu sağlamanın yolu Clustered control system den geçiyormuş sanırım ama bunu yapmanın yolu nasıl öğrenmek istediğim bu aslında.
 
yani opc üzerinden çeker gibi yapacaksın. bende merak ettim yaptıktan sonra hangi yolu izlediğini burada açıklarsan sevinirim.
 
Hocam, kendi düşüncem biraz C bilgisi gerekmekte öyle bir şey yapabilmek için.
Ama farklı yollarıda elbet vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst