Farınıza dikkat!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
[h=2]Kısa sürede taklitleri çıkan xenon far sistemlerine TÜVTÜRK "Dur" dedi![/h]Otomatik ayar sistemi olmadığı için diğer sürücülerin görüşünü tehlikeye atan sözde sistemler, denetimden geçemediği için trafiğe çıkamayacak.

Daha iyi aydınlatma sağlayan xenon far sistemleri lüks otomobillerde dahi, 3 bin Euro ekstra ödemeyle satın alınabildiği için kısa sürede taklitleri çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre, çoğunluğu sadece renk olarak orijinallerine benzeyen, Uzak Doğu üretimi sistemler, set olarak 300 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Orijinal sistemdeki gibi, karşıdan gelen sürücülere rahatsızlık vermemesi için otomatik düzeneği bulunmayan 'çakma' sistemler, trafikte de sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor.

TÜVTURK yetkilisi Koray Özcan 'Bu tip araçlar ağır kusurlu kabul edilip muayeneden geçemeyecek, trafiğe de çıkamayacak' dedi.

Alıntıdır.Asıl Kaynak:

13 Şubat 2012 07:37

http://otomobil.milliyet.com.tr/fariniza-dikkat-/otoguncel/haberdetay/13.02.2012/1501797/default.htm?ref=milliyet_anasayfa
 
Allah razı olsun gerçekten çok rahatsız ediyor.bunlara dur demek lazımdı.
 
bazen sürüş sırasında insanı resmen kör ediyorlar. artık dur denmesinin zamanı geldi geçiyor bile.
 
Bende şaştım neye dikkat edeyim. Bugün muayene de plakadan kaldım. Kendi verdikleri plakayı kendileri beğenmeyip yenisini parayla satıyorlar. Karakter boyutu falanmış filanmış. Arkadaş ben bu plakayı tabelacıda yaptırmadımki ! Bunu belirlerken yanlışı siz yapmışsınız şimdide uygun değilmiş. Ayrıca plakada vida olmayacakmış, Ayda bir rot balansa giriyoruz çukurdan tümsekten vidasız plaka dururmu o dandik kasette. Tüv standartı neye göre belirliyor aklım almıyor

zenon far konusundada şikayetim var. Bunlar kaçak mı geliyor acep ? TSE olmadan nasıl çıkıyor piyasaya nasıl raflarda yerini alıyor bunu araştırmak lazım diye düşünüyorum. sonuçta ben kalitesini veya uygunmu değilmi bilememki değilmi ?
 
deneme yanılma , tuvalette otururken bu işler düşünülüyor , sonrayı bir yollu yenisi para kazanmanın bir yolu .

1.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst