Fancoil tasarımı nasıl yapılmalı ?

OnurTRN

Üye
Katılım
13 Eyl 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba,

Yüksekliği 7 metre olan ve 4 borulu sistem kullanan bir yerde fancoil tasarımı nasıl yapılmalıdır ? İlk basta yukseklık 4m ve asma tavan olarak dusunulmustur fakat proje degıstıkten sonra guc arttırımı olmayacaktır. Çözüm konusunda fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Nasıl olacak derken , neyi sormak istediniz? Tam olarak anlatır mısınız
 
Daha önce yapılmış bir uygulamada konsept gereği asma tavan olan yerde yeni konsept gereği asma tavan kaldırıldı ve cihazlar ona göre seçildikleri için verimleri yetersiz kaldı. Güç arttırımı yapmadan cihaz verimi nasıl arttırabiliriz ?
 
İlave cihaz koymadan aynı verimi almanız mümkün olmaz sanırım.
 
Güç arttırımı yapamadığımızdan pek mümkün gözükmüyor güç arttırımı emme ve basma kanallarını konumlandırıp hava dolaşımını maksimum seviyeye çıkarmak olabilir gibi geliyor bana ama uygulama tecrübem olmadığı için sizlere danışmak istedim.
 
Formul gayet basit.

Q=MxCxDT den ayni cihazin kapasitesini yukseltebilmek icin m hava debisini arttirmaniz yada DT sicaklik farkini arttirmaniz gerekmektedir.

Kisin isitmada cok sorun yok fc unitesine giren sicakligi arttirdinizmi kapasite artisi olacaktir

Ancak sogutmada cok buyuk aralikta DT yi değiştiremezsiniz. 10 giriyorsaniz 7 yada 6 ya kadar dusebilirsiniz. Bu size biraz daha kapasite artisi saglayacaktir.

Ama sunu garanti edemem bu soylediklerimi yaptiginizda bu is olur diyemem. Kapasite hesabi yapmadan yorum yapilamaz.

Bu onerilerim sadece sorunuza yanit ve fikir vermek icindir.
 
Şimdi biraz sesli düşünüyorum.

Mağazanın hacmi artınca gereken hava miktarı arttı. Zaten avm lerin kendi klima santralleri olduğundan dolayı gereken temiz hava miktarını avm karşılıyor. DT sıcaklığını bize AVM kendi chiller inden verdiğinden dolayı bizim ona müdahale etmemiz mümkün değil. ( Ya da mümkün mü ? ) . Bu durumda bize gelen kw değeri belli cihazların kw ları belli bunları değiştiremediğimizden dolayı cihazın fan gücünü arttırarak havanın debisini arttırarak üfleme mesafesini arttırsak çözüm olur mu?

Ya da emme ve basma kanallarının revizyonuyla havayı şartlandırarak içerideki dolaşımı istediğimiz seviyeye getirebilir miyiz ?
 
Zannetmiyorum hava debisi v.s. ile zor cunku bina chilleri cikis suyu sicakligi ve pompa debisi ayni yani fcu unitelerinden cekebilecegi isi yuku değişmiyor.

Chiller devredi DT veya M yani debi ile oynamadikca icerideki değişiklikler cok kucuk nuanslarda degisiklik saglar.
 
Aklıma geleni Söyleyeyim . Malum ; tavandan üflediğiniz serin hava mahal de ısındıkça aşağı doğru inmekte zorlanacak. 4 metre yükseklikten üflediğinize kıyasla 7 metreden üflediğiniz serin havadan zeminde duran insanların faydalanması daha zor olacaktır. Cihazların mimari durum izin veriyorsa zemine yakın konumlandırılmasının fayda sağlayacağını düşünüyorum ama rakam veremem
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst