Fancoil sürekli hava yapıyor

Katılım
29 Kas 2013
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar.
Bİr kamu biriminde teknik personel olarak görev almaktayım.
Binanın fancoil tesisatı sürekli hava yapmakta daha önce acılan bir konuyu inceledim.
Tesisatın son katı son fancoil noktasında sürekli bir hava problemi yaşıyorum.
fancoil iki borulu termko marka bir fancoil. Sistem basıncı 4bar. daha önceleri fancoil soğutmuyor sıkıntısı yaşıyordum tek pompa ile çalışıyordu şu anda iki pompa acık durumda ve sıcak su gelmesi acısından bir sıkıntı yaşamıyorum.
Gelelim kat yükseliğıne kazan dairesi ve pompalar -1.kat da bahsettiğim fancoil ise 3.kat toplam yükseklik 15m civarında. Sistemde otomatik doldurma bulunmakta bu yüzden kaçak olup olmadığını gözlemleyemedim. Bir arkadaş arka hava basıncından bahsetmiş ne olduğunu bilmiyorum.Genleşme tankları mevcut basınçları 5bara yakın seviyelerde ve içi yarıya kadar su dolu.Sistemde gözlemlediğim herhangi bir kaçağa rastlamadım lakin tesisat izoleli kontrolüde pek mümkün değil.sistemin son noktasında otomatik projörü bulunmakta ayrıca bir tesisat çekip el ile de manuel olarak sistemi açtığımda havasını almaktayım.Bir arkadaşım kat da bulunan diğer fancoillerin dönüş vanalarını kısmaktan bahsetmiş bunu denemedim.Benim düşüncem fancoile bir otomatik hava prüjörü takmak ancak hava yapmasını egelliyemiyorm ve sürekli bir ses hava sesi dolayısıyla kullanıcı rahatsız olmakta.

Benimle paylaşabileceğiniz fikirleriniz varsa çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bir düzeltme yapayım.
Sistem basıncı 4.7 4.8 bar civarında genleşme tankları 4.1 4.2 bar civarında
 
gözlemlediğim kadarıyla eksilme yok ancak sürekli binada bulunamıyoruz otomatik doldurma mevcut bu yüzden dolduruyorsada farkedemiyor olabilirim
 
Eksilme yoksa ve dönüş sıcaklığınız çok düşükse sorun sistemin hava yapması değildir. Kazanınızın ısı kapasitesi yetersiz. Bunu düzeltmek için ya kazanınızın kapasitesini artıracaksınız yada yedek kazanınız varsa onuda senkron olarak çalıştıracaksınız.
 
sisteminde ilk dolumdan kaynaklanan hava sıkışması görünüyor.bu hava da üst nokta olan bahsettiğiniz fan-coil de sıkışmış.o kattaki veya fan -coildeki havayı atamadığınız da problem çözülmez.
o kattaki tüm cihazların vanasını kapat. sürkilasyon pompasını durdur .mevcut hava olan fancoilin önce iki vanasını da kapat.gidiş veya dünüş vanasının fan coil tarafındaki rekoru hafifce hava çıkacak şekilde sök.rekoru sökülen tarafın tersi vanayı aç ,sistemdekihavayı boşalt. builemi cihazın diğer yönü içinde yap.havanın çıktığından emin olduğunda önce arızalı olan cihazın vanalarını aç.sıcak suyun dolaştığından emin ol.daha sonra da o kattaki diğer vanaları aç sistemde sıcak suyun dolaştığını gözlemle.problem devam ederse özel mailimden ve ya gsm den de işin bulunduğu ortamda soru sorabilirsin.
 
Kazanın ısısının yetersiz olduğunu sanmıyorum çünkü bahsettiğim nokta bir koridor ve bu en son oda bir onceki odada sıcaklık gayet yeterli gelmekte.kazan da 60 c derecede çalışıyor
 
erolbin bey bilginiz için teşekkür ederim yarın sabah bahsetiiğiniz gibi denicem şu anda bütün hepsini kapatıp bu işlemi yapmam pek mümkün değil. Yarın bahsetiiğiniz gibi bir çalışma yapıp size geri dönüş yaparım.ilginiz içinde ayrıca teşekkür ederim.
 
Şunuda eklim sistemin havasını bahsettiğiniz gibi tüm vanaları kapatıp pompaları kapatıp almadım fakat rekorları fln gevşetip havasını aldım sıcak su geliyor ama bir sonraki gün yada aynı günün akşamında aynı hava sesi devam ediyor bugün 40 45 dk kadar havasını aldım fakat bitmek bilmiyor hava :)
 
Kazan 60 derecede çalışıyor olabilir ve bazı yerler iyi ısınıyor olabilir ancak bu soğuk üfleyen fancoilin olduğu bloktaki dönüş sıcaklığı 35 lerde ise soğuk üfler. Elektrikteki direnç gibi direncin yüksek olduğu fancoillerde ısı transferi ya az olur ya hiç olmaz. Bunun için kaynağı yani kazanı artırmanız gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst