fan sesini düşürmek için yardım

halit7502

Üye
Katılım
26 Eyl 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
selamlar biliyorum size göre muhakkak çok fazla kolay bir konu olacak ama yardımınıza ihtiyacım var.
power led bir armatür yaptım ancak çok ısındığı için alüminium soğutucu üzerine fan yerleştirdim ancak çok fazla gürültülü ve hızlı çalışıyorlar.
fanlar 12 volt 0.13 amper ile 0.7 amper arasında değişen 5 adet toplam 0.5 amper tüketiyor. paralel bağladım( seri bağlamamda sakınca var mıdır?)
bağladığım adaptör ise 12 volt 1 amper gücünde.

elektrikçiye durumu izah ettiğimde bana dimmer verdi ancak çalışmadı çünkü 220 v içinmiş ve 12 voltunu bulamadım
asıl sorum şu :
ayarlanabilir bir adaptör alacam 3- 12 volt arasında değişen ve bulabildiğim en düşük amper değeri 1 acaba bu adaptörü alırsam ve 6 voltta çalıştırırsam bir yavaşlama olmaması gibi durum var mıdır? yüksek amper değeri bu eksiği telafi eder mi yada zararı var mıdır? ve önereceğiniz bir şey var mı acaba
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
teşekkür ederim keşke o basit dediğiniz dimmer devrelerini yapabilecek kadar bilgim olsaydı:) tek çıkar yolum hazır olması sadece nötr faz bağla kullan yapabilirim:) ısınma çok fazla oluyor maalesef her 4cm2 de 12w led var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,168
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst